Citat:
În prealabil postat de mihailt
Pentru care motiv Maica Domnului a primit pe Dumnezeu in preasfantul sau pantece in natura iar nu in templu?
Pentru care motiv Dumnezeul nostru Iisus Hristos s-a nascut in pestera in ieslea boilor si a fost laudat mai intai de pastori?
Unde se aflau pastorii cand au vazut oastea ingereasca laudand pe Dumnezeu?
Nu pe camp?
Harul lui Dumnezeu este o taina si nu lucreaza spatial.
Daca e aglomeratie cand cineva merge la Sfanta Biserica poate sa stea foarte bine afara sa asculte Sfanta Liturghie si nu va fi vreo problema.
Mai apoi nu zice chiar Dumnezeul nostru Iisus Hristos:
"19.Femeia I-a zis: Doamne, văd că Tu ești prooroc.
20.Părinții noștri s-au închinat pe acest munte, iar voi ziceți că în Ierusalim este locul unde trebuie să ne închinăm.
21.Și Iisus i-a zis: Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veți închina Tatălui.
22.Voi vă închinați căruia nu știți; noi ne închinăm Căruia știm, pentru că mântuirea din iudei este.
23.Dar vine ceasul și acum este, când adevărații închinători se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, că și Tatăl astfel de închinători își dorește.
24.Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr."
Nu zice oare la rugaciunea Imparate ceresc:
"Imparate ceresc mangaietorule Duhul Adevarului care pretutindenea esti si toate le implinesti"?
Parintele Arsenie Papacioc e ratacit?
Nicidecum.
Sau parintele Arsenie Boca de slujea Sfanta Liturghie afara era ratacit?
Nu ca e Sfant.
Da ce Duhul Sfant s-a pogorat peste vreo cladire?
Sau in templul evreilor?
Nicidecum ci s-a pogorat peste Sfintii Apostoli care se afla in casa laudand pe Dumnezeu.
Da Sfintii Apostoli unde se aflau cand le-a aratat Dumnezeul nostru Iisus Hristos slava sa necreata?
Nu in varful muntelui Tabor?
Citeste si tu mai soro Anna "Mistagogia" Sfantului Maxim Marturisitorul.
|
Mihai, ma faci sa rad.. pai trebuia sa se afle undeva in spatiu, nu?
Ca sa pun si eu intrebari: unde erau apostolii la cincizecime cand a venit Duhul peste ei? Nu in casa? :)))
Mai bine contesta ce am spus eu, daca nu esti de acord.