[COLOR=purple][SIZE=4]121. Comentariu la Cuvântul pucioșilor din 9 iunie 2009[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=purple][SIZE=4][COLOR=black] (Partea I)[/COLOR][/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4]Dumnezeul de la Pucioasa, personaj inventat de Verginica în urmă cu aproape 60 de ani și ținut împăiat cu forța în istorie de către lelica Maria (sora ei), apoi de lelica Mihaela (o simpatizantă de ocazie), păstrează aidoma personalitatea mistificatoarelor. Pe vremea Verginicăi, el vorbea lălăit, cu o oarecare obscenitate sincopată atunci când se voia a fi mai convingător și cu teama bolnăvicioasă de a nu fi descoperit ca înșelător al maselor populare și dat pe mâna autorităților civile și politice. Pe vremea lelicăi Maria el a devenit ursuz, scurt la vorbă și de o vulgaritate suspectă, corespunzătoare celor 2 clase primare pe care le avea Maria. Iar în vremea Mihaelei (care avea și liceul, și încă absolvit cu note mari) el a devenit brusc extrem de locvace, exaltat și prolix, promițând mereu marea cu sarea și repetând la nesfârșit clișee răsuflate în care se evidențiază cu prioritate suferința psihică a liderilor pucioși Mihaela și Nicușor, care nu mai contenesc să-și plângă de milă, unul cu capul pe umărul celuilalt. Plânsul acesta ar dori ei să fie cât mai contagios, să-i copleșească pe adepții lor și apoi să se răspândească peste tot pământul ca o molimă fără leac. [/SIZE]
[SIZE=4]Duhul păstoresc al Verginicăi, scos și el de la naftalină după un an (1981) de tăcere derutantă și derutată (intervenită odată cu moartea personajului real care a purtat acest nume), se amestecă și el în corul jeluitorilor, care deplâng soarta nemiloasă a liderilor pucioși care nu reușesc să aibă parte de iubire universală din partea semenilor lor, deși se străduiesc din răsputeri pentru asta de aproape 30 de ani încoace. Pentru aceasta, însă, dumnezeul pucios îi dă solemn cuvântul acestui duh smiorcăit și palavragiu care, pe de o parte ar vrea să grăiască în taină ca să nu se facă “lucrarea” de râs, dar pe de alta, din infatuare preferă să vorbească în aer liber mulțimilor, ca să fie auzit de mulțimi că (încă mai) vorbește și (încă mai) păstorește:[/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]Hai, Verginico, deschide-ți grăirea și te așează ca să păstorești. Amin. [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]– O, Tată și Fiule și Duhule Sfinte, o, Doamne, Doamne al poporului Tău și al meu de azi, [/COLOR][COLOR=red]mare îmi este jalea[/COLOR][COLOR=blue]! O, cum să facem să nu mai avem jalea asta mare? E duhul rău ridicat asupra lucrării cuvântului Tău[/COLOR][COLOR=red] și a celor ce ne poartă[/COLOR][COLOR=blue] ca să fim cuvânt pe pământ, și mi-e tare, tare milă de ei, și mi-e tare milă de Tine, Doamne. Aș grăi în taină despre [/COLOR][COLOR=red]durerea noastră[/COLOR][COLOR=blue], dar nu e loc pentru ca să fim auziți.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]De aceea, duhul (sau duha) Verginicăi promite solemn că la următoarea serbare a pucioșilor, atunci când va veni mai mult popor conform tradiției lor de a o serba pe Verginica în Duminica Tuturor Sfinților, își va face coraj și se va revanșa, demascându-i pe răzvrătitorii care le aduc liderilor pucioși lipsa păcii și “încercări care sunt acum”:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ Vine duminica tuturor sfinților, când eu iarăși voi fi cu grăirea peste poporul nostru din mijlocul zecilor de mii de sfinți și îi voi lua pe sfinți în grăirea mea și [/COLOR][COLOR=red]vom grăi peste încercările care sunt acum[/COLOR][COLOR=blue] asupra venirii Tale de la Tatăl la poporul Tău și la om.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]De la bun început poporul pucios e atenționat să stea liniștit, pentru că el este purtat de Duhul Tatălui, iar Sfânta Treime îi poartă de grijă clipă de clipă. Dacă ar fi adevărată această minciună, n-ar mai suferi pucioșii atâta, pretinzând că mereu plâng și bocesc de nu se mai opresc, ci ar merge toate ca pe roate:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ Duhul Tatălui Meu te poartă întru El, popor al cuvântului Meu cel de azi, iar Tatăl este în Mine când Eu grăiesc cu tine. Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=red] îți poartă de grijă clipă de clipă[/COLOR][COLOR=blue], …”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Poporului pucios îi revine, prin reciprocitate, o mare grijă: aceea de a atrage ca un paratrăznet coborârea Duhul Tatălui, ca să poată Acesta să coboare mai ușor din cer pe pământ, prin Fiul Său, Iisus Hristos (aici ori textul e defectuos, ori intenționat s-a dorit să se impună inovația teologică aberantă că Iisus Hristos este Fiul Duhului, din care S-a născut înainte de veci):[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“…și tot atât de mult să [/COLOR][COLOR=red]stai și tu în Duhul[/COLOR][COLOR=blue] Tatălui, în grija cea pentru [/COLOR][COLOR=red]coborârea Lui[/COLOR][COLOR=blue] la tine prin Mine, [/COLOR][COLOR=red]Fiul Său, născut din El[/COLOR][COLOR=blue] mai înainte de toți vecii,… [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Aflăm și informația teologică inedită că Hristos ar fi coborât pe pământ în trei etape, iar poporul pucios se află acum în fața etapei a treia. [/SIZE]
[SIZE=4]În prima etapă El a coborât și a fost purtat în Cuvânt de către proorocii Vechiului Testament.[/SIZE]
[SIZE=4]În a doua etapă El a coborât din cer și a luat trup pe pământ.[/SIZE]
[SIZE=4]În a treia etapă a coborât din nou Cuvânt prin proorocii pucioși. La început s-a folosit de proorocița Verginica pe post de ventrilog, iar hristosul-Pucios vorbea din măruntaiele ei și “râuri de apă vie” curgeau din pântecele ei. Apoi a urmat Maria, sora ei, care aplica aceeași tehnică higroscopică. În fine, acum purtătoarea de cuvânt este Mihaela, care a renunțat din start la circărie, pretinzând că aude în cap tot ceea ce scrie apoi pe hârtie. [/SIZE]
[SIZE=4]Aceștia sunt deci “purtătorii de Dumnezeu” din etapa a treia, în măruntaiele cărora hristos-Pucios stă ascuns ca să fie purtat de ei și apoi scos și arătat prin ei. Purtătorii și arătătorii lui hristos-Pucios seamănă așadar la această “lucrare dumnezeiască” cu prestidigitatorii de circ, care scot iepurele din joben și-l arată mulțimilor, spre uimirea multor gură-cască:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]… și apoi purtat de oameni aleși de Tatăl pentru cuvântul Meu din ei, și apoi întrupat Eu Însumi și născut din mamă Fecioară, și apoi iarăși purtat de [/COLOR][COLOR=red]purtătorii de Dumnezeu, în care Eu Însumi am stat și stau ca să fiu purtat și arătat[/COLOR][COLOR=blue].”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Spre deosebire de Virginia Tudorache care vorbea prin somn și de sora ei Maria, la care vorbea gura fără ea, Mihaela procedează cu cap: înainte de a scrie, își conturează ideile și scopurile și mijloacele literar-lingvistice, apoi se pune pe treabă, așternând pe coala de hârtie Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi Cuvântul este adunat într-o Carte și Cartea devine o Nouă Evanghelie care se dă oamenilor, ca mulți (?) dintre ei să creadă și apoi să se declare supuși credincioși ai împărăției pucioșilor, împărăție nouă pe pământ:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ O, mai [/COLOR][COLOR=red]înainte de a se scrie Eu fac cuvântul Meu[/COLOR][COLOR=blue], și apoi îl așez la vedere în carte cuvânt cu cuvânt, și apoi Mă dau ție, poporul Meu, iar de la tine Mă dau oamenilor ca să audă ei de la Dumnezeu, și [/COLOR][COLOR=red]mulți din ei să creadă[/COLOR][COLOR=blue] și să se trezească prin Mine ca să-Mi fac cu ei [/COLOR][COLOR=red]împărăție nouă[/COLOR][COLOR=blue], împărăție a cerurilor pe pământ. “[/COLOR][/SIZE]
|