View Single Post
  #473  
Vechi 05.07.2009, 21:23:58
C.tin C.tin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Mesaje: 408
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Grija față de cei aflați în dificultate, fiind o poruncă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a constituit dintodeauna parte integrantă a misiunii Bisericii Ortodoxe Române. Începând cu organizarea primelor structuri bisericești creștine pe actualul teritoriu al României, a apărut și activitatea filantropică, săvârșită in numele iubirii creștine. În țara noastră asistența socială a avut încă de la început un caracter puternic religios, desfășurându-se , secole de-a rândul, în jurul mănăstirilor și al bisericilor. Activitatea socio-caritativă s-a dezvoltat în cadrul diferitelor instituții bisericești, în special în parohii și mănăstiri. Important de menționat este faptul că, unitățile bisericești au fost, până la jumătatea secolului al XIX-lea, singurele instituții din Țările Române care au desfășurat activități în domeniul filantropic. Instalarea regimului comunist a dus la confiscarea și desfințarea tuturor instituțiilor de asistență socială care funcționau în cadrul Bisericii și trecerea lor sub coordonarea Statului. În același timp au fost confiscate și averile Bisericii, care constituiau baza materială pentru întreținerea acestor instituții. După anul 1990, activitătățile tradiționale cu caracter social-filantropic s-au reluat , amplificat și diversificat, răspunzând unui număr mare de problematici sociale, în special generate de transformările care au loc în societatea românească actuală. Sistemul de Asistență Socială în Biserica Ortodoxă Română este determinat de slujirea misionară și pastorală a Bisericii și are profil social filantropic. Activitatea de Astistență socială se desfășoară în conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române ( Art.53,59,70,72,94,100,170 ) . La nivel de protopopiate funcționează din anul 1997, Birouri de Asistență Socială. Personalul Biroului de Asistență Socială este constituit din asistenți sociali, teologi, cu studii superioare. Aceștia coordonează toată activitatea socială din cuprinsul protopopiatelor.
[COLOR="Blue"]Uitati fratia voastra! In Gorj e enorm de lucru pt categoria sus amintita!
Cum de s-a ajuns la o asa situatie, daca patriarhia are tot ce-i trebuie?[/COLOR]

"Doamne ajuta!

Acum, vara fiind, putem merge si la Sfanta Manastire Lainici, in Defileul Jiului. Au nevoie de orice ajutor, oricat de mic. Se lucreaza la clopotnita, mai trebuie pictata biserica noua si in exterior.

In plus, aceasta sfanta manastire ajuta si pe cei nevoiasi [COLOR="Red"][SIZE="4"](in judetul Gorj, saracia este la ea acasa, oamenii sunt ingrozitor de slabi, nu au unde sa lucreze ca sa dea de mancare copiilor)[/SIZE][/COLOR]. Asa ca, daca lasati la manastire faina, orez, zahar, etc, din aceste daruri se vor bucura multi saraci.

Se pot trimite acatiste si prin posta, eu asa am trimis de foarte multe ori.

Mai multe informatii, imagini si date de contact gasiti pe site-ul manastirii, www.manastirealainici.ro "
Reply With Quote