View Single Post
Vechi 06.07.2009, 00:24:48
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit E usor a (da cu pietre) cand nimic nu ai a spune

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Nu este absurd ci cat se poate de normal.De ce sa vrea un strain sa aiba grija de copilul tau?Chiar si daca are intentii bune, poate oare sa il supravegheze cum trebuie?Iar bunatatea si ospitalitatea nu sunt exclusive plaiurilor "mioritice".Sa nu fim egoisti si judecatori, si sa nu cadem in cealalta extrema a manifestarii steoritipului.Iar simplul cuvant "mioritic" ma cam calca pe nervi.
De ce se tot foloseste referitor la noi.Lumea evolueaza, se schimba.Noi tot ne legam de Miorita dintr-un motiv pe care nu il inteleg.De ce aceasta obsesie fata de asa-zisul spirit religios al romanului care chipurile este asa de atasat de traditie.Si zilnic vad masini din ce in ce mai moderne pe strada, in perioada de criza supermarketurile sunt pline si se pleaca in vacanta OBLIGATORIU.Modernul este acceptat cu ardoare, inclusiv fata cea mai hidoasa a acestuia, "religia" consumului, a legarii omului de cele 5 simturi intr-o relatie de dependenta care il slabeste si inrobeste din ce in ce.Mai nou, mai frumos ambalat, mai gustos (in ciuda aspectului nutritiv care este nu negat, ci batjocorit si scuipat in obraz).
Dar ma abat de la ce vroiam sa spun.Nu inteleg obsesia legata de traditie, Miorita (za prove of za romanian spirituality care accepta soarta senin si impacat cu sine).Oare numai asta suntem?Ne confundam cu ce am fost si refuzam sa evoluam, batem campii cu scriitori buni, dar vechi, ca fiind reprezentanti de seama ai limbii, cand limba romana nu are echivalente perfecte pentru multe cuvinte straine si cand alte limbi au o maniabilitate fantastica, putand forma un verb din substantiv, de exemplu cu usurinta.De ce nu evoluam?De ce ne prezentam cu orgoliu hainele de sarbatoare cand sub ele trupul este neingrijit?
Doamne-ajuta!

Draga frate, in ultima vreme constat pe acest forum o anume agresivitate a celor care NU INTELEG. Eu cred ca, nici daca ai fi inteles cat de cat Miorita, nu s-ar fi justificat o abordare atat de aroganta. Nu intelegi nici poporul din care faci parte si nici limba materna. Nu-i nimic. Dar, de ce mai dai si cu pietre in ele? Te intrebi de ce nu evoluam. Sa-ti spun un secret. Evoluam. Doar cei care confunda poporul roman cu un biet decupaj urban nu observa. Nu-i bai. Nu depinde dainuirea acestui neam de parerile celor care anunta ostentativ ca NU INTELEG.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote