View Single Post
Vechi 06.07.2009, 12:56:17
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 121. Comentariu la Cuvântul pucioșilor din 9 iunie 2009

[SIZE=4][COLOR=#800080]121. Comentariu la Cuvântul pucioșilor din 9 iunie 2009[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black](Partea a III-a)[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4]Urmează un adevărat război al duhurilor: Șfânta Virginia (de fapt, duhul sau duha ei, pentru că ea, săraca, a murit de mult) intervine în forță, se bagă prin toate cotloanele și suspinând se ia la ceartă cu duhul rău, care a reușit să se strecoare (fără să se descalțe și să se scuture de praful de pe drum) până și în biserica cu 33 de cornișe de la Glodeni:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ În zi de naștere a mea pe pământ, sărbătorită fiind de cei din cer, eu [/COLOR][COLOR=red]vin cu suspin[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=red]mă port peste tot și cert pe duhul rău[/COLOR][COLOR=blue], care se atinge acum cu cele din afară, [/COLOR][COLOR=red]cu cele luate de pe drum[/COLOR][COLOR=blue], peste Sfânta Sfintelor Domnului, căci își descuie ca să intre.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]În paranteză fie spus, frumoasă mai e sintagma poetică “[COLOR=red]vin cu suspin[/COLOR]”! O bate pe departe pe cea clasică: “vin pelin”.[/SIZE]

[SIZE=4]Nu lipsesc nici amenințările din acest “Cuvânt”. Ca de obicei, dumnezeul Pucioasei promite că nu va rămâne dator celor care i-au întors spatele, ci-i va răsplăti cu “curățire” și cu lovituri după faptele lor de necredință, neascultare și încăpățânare:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ Cu cât mai mari se fac atacurile cele de la duhul rău al neascultării, cu atât mai mult lucrarea sfinților și a îngerilor întețește veghea la porunca Mea pentru cetatea Mea de nou Ierusalim. [/COLOR][COLOR=red]Voi începe cu curățirea și peste cei neascultători[/COLOR][COLOR=blue], care s-au îmbrăcat cu [/COLOR][COLOR=red]necredința[/COLOR][COLOR=blue], căci cine nu ascultă pierde darul credinței și [/COLOR][COLOR=red]își face rost de lovituri[/COLOR][COLOR=blue], de [/COLOR][COLOR=red]plata neascultării și a încăpățânării înaintea planului Meu[/COLOR][COLOR=blue], prin care Eu astăzi lucrez. Amin.”[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4]În schimb, poporul pucios este îndemnat în versuri [COLOR=red]să se țină tare[/COLOR] și [COLOR=red]să stea în picioare[/COLOR] în “bărcuța” liderilor pucioși, chiar dacă ea se clatină, scârțâie din toate încheieturile și a cam început să ia apă:[/SIZE]

[SIZE=4][COLOR=blue]“ Iar tu, popor de la izvor, [/COLOR][COLOR=black][…] [/COLOR][COLOR=red]Ține-te tare[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=red]ține-te pe picioare în bărcuța Mea[/COLOR][COLOR=blue] și stai frumos în ea, căci cei răzvrătiți ne zdrobesc mereu pacea și nu se tem să facă așa.”[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4]Să nu știe el oare cât e de periculos să te dai mare și tare și să stai drept în picioare în bărcuța de sub soare ce se clatină pe mare?[/SIZE]