Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 06.07.2009, 15:13:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Incearca pentru moment sa nu judeci prin prisma experientelor personale si ai sa vezi ca ceea ce am spus eu si o sa repet daca este nevoie, este INTARIT prin exemplele si mesajele lui Mihail, pentru care-i multumesc.

Absolut nimic din ce cunoastem pe pamint nu bate DRAGOSTEA, sentimentul de a fi indragostit de a avea un iubit/iubita

N I M I C !

...de aceea si Sf Teresa a ajuns sa fie practic INDRAGOSTITA de HRISTOS, asta a fost particularitatea ei ca sfinta...nu este o regula insa multe maici vorbesc despre aceasta dragoste si daruire chiar si cu usoare nuante trupesti. Doar ele sunt miresele lui Hristos, da, in desavirsita curatie insa cu acel foc interior arzind neincetat
Mai, Andrei, nu este vorba de dragostea trupeasca! :)))
(Esti hilar. Ma bucur pt. tine ca esti indragostit si vezi viata roz.)

1. Dragostea este definita de Sf. Apostol Pavel si este renuntare si sacrificiu: "NU CAUTA ALE SALE", toate le rabda, toate le sufera etc! Vezi Corinteni, cap 13. Nu exista nici o aluzie sexuala (si cat am citit nu am gasit pe nimeni preamarind orgasmul !)

2. Dragostea trupeasca este pacat in afara casatoriei. (Asta pt ca tot vorbesti de iubita, nu despre sotie).

3. Eu nu judec prin prisma "experientelor personale".. nici nu vad cum as putea face asta.. chiar nu mi-a trecut niciodata prin cap ca orgasmul este de natura divina! (dar in schimb stiu ca religiile pagane afirma asta.. cu muladhara chakra, sarpele kundalini.. cale deschisa spre demoni!)
Tocmai din cauza ca in religiile pagane, idolatre se pune accentul pe sexualitate, mie imi repugna astfel de idei la crestini. Sexul intre soti este curat DACA: nu este in zi de post, nu exista perversiuni, nu exista minte murdara, nu te feresti de conceptie (cresteti si va inmultiti nu inseamna faceti sex protejat) etc.
Apoi, pacatul poate fi foarte subtil, nu are rost sa ne furam caciula. Nu dau exemplu din viata sexuala.. dar sa vorbim de mancare. Este pacat sa mananci? Nu, nicidecum, toate sunt bune..etc. Dar ciocolata? Poate mie-mi place ciocolata. NU? Dar ciocolata care costa $$$ cum ar fi Leonidas sau Godiva? Hmmm..
Este pacat sa te incalti.. nu, desigur. Dar daca nu poti purta decat Prada? Hmm..

Cam asa si cu sexualitatea. Nu este pacat in sine.. Dar poate deveni cu usurinta un pacat!
Nu are rost sa ne INDREPTATIM spunand ca e "manifestare a raiului" (nu stiu de ce nu vede nimeni ca raiul este O STARE DUHOVNICEASCA). In nici un caz!
Reply With Quote