Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 06.07.2009, 20:03:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Abia acum inteleg la ce te referi!

hmmm.. este cam greu sa-ti raspund pe loc. Eu am preluat aceasta viziune despre viata in lume cazuta in pacat fara a investiga prea mult pentru ca mi s-a parut logica.

Intrebare: a creat Dumnezeu moartea?
Raspuns: moartea a venit prin pacat

Sper ca pana acum esti de acord.
Intrebare: mureau fiintele create de Dumnezeu inainte de "venirea" mortii in lume prin pacatul lui Adam?
Raspuns: ?

Eu spun ca nu murea nimeni inainte de pacatul lui Adam. Moartea a venit in urma pacatului. Lumea a fost data lui Adam sa o stapaneasca, iar dupa pacat, lumea a cazut impreuna cu el.

De altfel, cine stapaneste bunurile materiale?
Și I-a zis diavolul: Ție îți voi da toată stăpânirea aceasta și strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie și eu o dau cui voiesc (Luca 4:6)
Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi și el nu are nimic în Mine (Luca 14: 30)

Eu inteleg ca crestinii sunt avertizati sa nu se lege de placerile sau bucuriile acestei lumi:
"Căci unde este comoara voastră, acolo este inima voastră."
Este adevarat partial ce zici, prima parte, insa uiti botezul si Biserica.
Prin botez, noi am murit deja acestei lumi. Ea ramane cazuta, insa in mod paradoxal este in acelasi timp si inviata, noi traim deja in imparatia lui Dumezeu; Aceasta tensiune continua intre lumea cazuta si imparatia lui Dumnezeu se va mentine pana la Inviere.
Deci, nu trebuie sa ne legam, atasam de bucurilile acestei lumi daca o facem de dragul lor, dar putem sa ne bucuram de ele daca o facem euharistic, intrevazind deja prin ele imparatia lui Dumnezeu.