Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
Deci clar ca orgasmul este doar o placere fizica si psihica,a simturilor nu are legatura cu starea de Rai care e o stare netrupeasca,duhovniceasca,dincolo de simturi si placeri trupesti.
Sa nu facem greseala sa acceptam ideea tantrica ca prin contact sexual,prin orgasme cosmice se poate ajunge la nirvana,eliberare etc cum cred yoghinii tantrici si new age-istii.
Mantuirea sufletului,ajungerea acestuia in Rai dupa ce a fost curatit si luminat de Dumnezeu nu are de-a face cu placerile trupesti,sexuale,trecatoare care tin doar de corpul fizic si cele 5 simturi ale omului.
Prin rugaciune si tainele Bisericii omul se curata,este dincolo de simturi si placeri trupesti si astfel cu Harul lui Dumnezeu se poate mantui deci poate ajunge in Rai.
|
Concluzia ta nu cred ca este corecta, pentru ca noi nu am zis (cel putin eu nu) ca orgasmul 'este' rai, ci ca il oglindeste, fiind o manifestare a dragostei fizice care este o imagine a dragostei dintre Dumnezeu si om.
Mantuirea sufletului ARE de-a face si cu cele 5 simlturi, altfel nu ar mai exista sfintele taine, care sunt materiale si se primesc rin simturi.
Omul prin rugaciune nu se curata de placerile IN SINE, ci de atasarea excslusiva, "intunecatoare" de ele si de uitarea li Dumnezeu.