Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 06.07.2009, 21:27:23
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ma iarta,dar intrebarea referitoare la Teresa de Avilla,fie ca tu o consideri sau nu sfanta,e de prost gust.
Si cred ca ti s-a explicat ca era vorba de un orgasm mistic.
In rest,nu stiu pentru ce ai umplut atatea randuri cu astfel de detalii,pentru ca anatomie cunoastem si noi si am avut si orgasme incat sa nu fim atat de ignoranti.
Faptul ca,pentru tine,comuniunea dintre un barbat si o femeie,chiar si in timpul actului sexual,reprezinta doar ceva pur fizic,atunci e problema si parerea ta.
Unii sa stii ca percep mai mult dintr-o astfel de unire,mult dincolo de aceasta limita.
Orgasm mistic????? Ajungem la aberatiile tantrice si newage-iste...eventual se poate zice traire mistica,euforie in timpul rugaciunii,infierbantarea sangelui -cum explica Sfantul Ignatie despre starile din timpul rugaciunii pe care le aveau asa-zisii sfinti catolici- dar in nici un caz orgasm mistic.
Tocmai asta vroiam sa arat ca orgasmul este fizic,este o placere fizica,chiar daca cei doi se iubesc si normal ca iubirea lor e dincolo de fizic,simturi etc

Comuniunea dintre un barbat si o femeie,chiar si in timpul actului sexual normal ca este si sufleteasca,dincolo de fizic dar orgasmul propriu-zis eu cred ca e o placere fizica.
Adica 2 oameni se iubesc,se casatoresc,se simt bine impreuna,se roaga traiesc impreuna in Biserica si normal ca se pot iubi si in timpul actului sexual care se finalizeaza prin orgasm.
Dar tocmai asta vroiam sa zic ca orgasmul nu e un scop in sine,nici macar casatoria si chiar procrerea nu sunt scopuri,ci doar mijloace.Scopul este mantuirea sufletului.
Reply With Quote