Citat:
În prealabil postat de Traditie1
De ce nu ar amâna-o? Parca scopul actului sexual era unul metafizic. Treaba cu generozitatea placerii vrea sa fie ceva moral?
|
Nu am zis ca scopul ar fi metafizic, am zis ca 'oglindeste' si ca este 'imagine', dar bineinteles ca este aici si un scop metafizic, sau macar caz suprafizic, acela de intarire a legaturii dintre soti.
Generozitatea placerii ESTE ceva moral, in sensul ca vrei sa ii dai celuilalt ce este bun. Ca atunci cand la masa vrei sa-i dai celuilalt bucatica cea mai buna, nu sa o iei tu.
Poti si tu sa iei; cu multumire si bucurie.
Ai ocolit problema de care vorbeam: ceea ce propui tu, ca barbatul sa nu amane nimic, ci sa obtina numai el orgasmul in mod 'natural', duce la obtinerea placerii lui, si insatisfactia (placerea incomplecta) femeii. Este asta o dovada de dragoste?
Citat:
În prealabil postat de Traditie1
În general, care rostul poruncilor divine dupa tine si care sunt acele porunci?
|
Poruncile stim care sunt, nu trebuie sa le repet eu aici, nu am alte pareri decat Biblia.
Rostul poruncilor este sa nu existe nimic care sa ne desparta de Dumnezeu, deci in final sa putem fi uniti cu Dumnezeu.
[quote=Traditie1;150792]Nu uit dar faptele bune nu trebuie facute dupa mintea noastra. Si a spune ca tot ce faci e spre preamarirea lui Dumnezeu, inclusiv distractiile, e o viclenie. Daca într-adevar cauti voia lui Dumnezeu întâi trebuie sa renunti la voia ta, atât de a face cât si de a nu face ceva (cuvintele Scararului).
Poate fi si viclenie dar nu este prin definitie. Eu nu am spus ca cei casatoriti sau cei care se distreaza fac intotdeauna asa, ci ca asa ar trebui sa incerce sa traiasca aceste lucruri.