View Single Post
Vechi 07.07.2009, 00:09:04
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Gresesti cand afirmi ca Rusia este o tara cu mare credinta in Dumnezeu. Este tara cu cel mai mare procent de ateism din Europa. Nici una din deciziile lor nu este motivata de morala crestina si de altfel nici o tara din lume, chiar daca se declara crestina, nu ia decizii de politica externa pe baza moralei crestine (eu nu cunosc, daca ai tu exemple as fi curioasa sa le aflu, tot ai spus ca femeile sunt curioase pe un alt topic). Rusia este intr-adevar o putere, si ca orice putere, se comporta abuziv in relatiile sale cu tarisoarele mici si flamande, iar in raport cu Rusia cam orice tara poate fi considerata cel putin mica, daca nu si flamanda. Oricum foamea Rusiei, chiar daca e o tara maaare, ar fi foarte greu de depasit si e departe de a fi otara civilizata (au o rata a analfabetismului enorma, cred ca si asta e cea mai mare din Europa).

Faptul ca "acceptam" este o exagerare, presupune ca am putea sa nu acceptam, ceea ce nu e adevarat. Libertatea si democratia in tarile mici sau mari este, dupa cum probabil sti, o frumoasa poveste romantica. destinul tarii noastre nu este in totalitate determinat de ceea ce dorim noi ca popor sau cei care ne conduc. De regula cei care ne conduc au ajuns sa ne conduca tocmai pentru ca au acceptat sa tina cont de dorintele unor tari mari si civilizate, cum le numesti tu, sau chiar a unor structuri supra-statale. Faptul ca tarisoarele mici sunt flamande o fi adevarat, dar foamea lor tot din afara vine. cam tot ce s-a furat in ultimii 20 de ani in Romania a ajuns tot afara (si nu dau cifre ca nu m-ar crede nimeni). Vilele, masinile de lux si copii de bani gata pe care le vedem noi in tara si ne declaram indignati reprezinta sub 15% din tot ce s-a furat (se cheama comision din vanzare - toti agentii de vanzari primesc asa ceva, si conducatorii nostri tot in aceasta categorie intra). Nu iti imagina ca avem atat de multe optiuni din care sa alegem, si chiar daca am avea, este de presupus ca alternativele la ceea ce vedem si traim in prezent ar fi mult mai rele.

Deci sa ne rugam, zic, caci altfel nu putem oricum influenta lucrurile.