Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 07.07.2009, 02:12:11
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Concluzia ta nu cred ca este corecta, pentru ca noi nu am zis (cel putin eu nu) ca orgasmul 'este' rai, ci ca il oglindeste, fiind o manifestare a dragostei fizice care este o imagine a dragostei dintre Dumnezeu si om.

Mantuirea sufletului ARE de-a face si cu cele 5 simlturi, altfel nu ar mai exista sfintele taine, care sunt materiale si se primesc rin simturi.

Omul prin rugaciune nu se curata de placerile IN SINE, ci de atasarea excslusiva, "intunecatoare" de ele si de uitarea li Dumnezeu.
Fani, vrei te rog sa-mi explici putin mai amanuntit legatura dintre orgasm si rai, precum si restul?
Deasemeni, Sfintele Taine sunt materiale? Cum asa? Ce e material la cununie, la botez si la Sf. Maslu? Dar la Taina spovedaniei? Vezi deci, ca nu am inteles la ce te referi. Poti fi mai precisa?

In ceea ce priveste placerile, ma refer acum la calugari, am citit ca ei chiar se despart definitiv de placere; ajung sa-si stapaneasca trupul, tocmai ca sa nu dea voie placerii sa-i traga inapoi. Diavolul tocmai asta face: induce dorinta si placerea. Si atunci cum sa nu se desparta de ea? Dealtfel cred ca din acelas motiv si ceilalti oameni ajung sa renunte de la o varsta, sau din motive de boala, la placerile trupesti; iar in post renuntam si la placerea de a manca ceva bun.
Dupa mine, placerea e o piedica in calea spre induhovnicire; ceea ce nu exclude bucuria vietii. Aceasta, placerea, apartine tineretii, nu precizez pana la ce varsta, dar Ecleziastul spune ca e desertaciune a desertaciunilor. Si atunci?
Reply With Quote