Citat:
În prealabil postat de nichiford
Windorin, (nu intentionez sa intru in polemica) toti suntem de acord cu ascultarea, dar la fel de bine toti suntem "oamenii aceluiasi Dumnezeu" si ne supunem acelorasi porunci crestine. Asa ca atunci cand ne ducem la Duhovnicul de la o Sfanta Manastire, cautam altceva decat ceea ce putem gasi la Preotii de lume. Nu cred ca este cazul sa intru in detalii.
|
[COLOR=darkred]Personal[/COLOR], ma straduiesc sa tac, sa rabd si sa iubesc. Gandesc la faptul ca aceasta este o cale buna pentru mine. Ii las pe altii sa vorbeasca, sa faca mitinguri si alte asemenea fapte. Desi in proasta mea judecata ma vad pe mine insumi ca nu as face unele dintre faptele pe care le vad, nu sunt cu nimic imputernicit de "a face dreptate in Biserica", de a ma numi "profet al Duhului Sfant", sau "om care vede bine lucrurile". Sa ma ierte Dumnezeu, dar atat de putini sunt cei ce vad cu adevarat lucrurile.
[COLOR=darkred]
Nu ma judecati[/COLOR] cum ca as fi pasiv, ca stau si ma ascund, ori altele, caci judecata este un mare pacat. La ce folos inca un om care "arunca cu pietre"? Oare nu sunt destui? Ba sunt, si din pacate chiar din ce in ce mai multi.
[COLOR=darkred]Vom da seama pentru cele facute.[/COLOR] Nimeni nu ne va intreba pe noi de ce un calugar este pacatos, ci mai degraba de ce nu l'am iubit pe acel calugar pacatos, asa cum l'a iubit Hristos. Sa luam aminte, caci vremea este din ce in ce mai multa spre a iubi pe om.