Citat:
În prealabil postat de sophia
Atentie: si a te considera asa pacatos duce la mandrie (mandria de a fi pacatos)!
Si anna - cand inventam lucruri, pacate care nu au fost scrise/spuse de EL, se cheama blasfemie.
|
Eu inteleg astfel lucrurile:
"Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este. "
Nu ni se spune fiti umani. Nici fiti asa cum vi se pare ca este bine etc.
Aceasta ni se cere: desavarsirea.
Cu lista in fata nu faci mare branza, fie scurta, fie lunga.
Eu inteleg ca daca L-am iubi pe Hristos, nu le-am mai cauta "pe ale noastre" (dorinte egoiste, iubirea de lume etc.): "Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă."
Cuv. Paisie Aghioritul spune: " Inima, inainte de a se curati, are dorinte lumesti si se bucura de ele. Atunci, insa, cand se va curati, se va dezgusta de bucuriile lumesti. De atunci inainte bucuriile ei vor fi duhovnicesti. Numai atunci se va curati inima, cand se va scarbi de dorintele lumesti. Inainte de a se scarbi de ele, este atrasa de acelea."
Eu deocamdata ma iubesc pe mine.. atunci cand nu imi voi dori nimic din lumea aceasta, atunci voi putea spera ca sunt pe calea buna.. pana atunci sunt doar pacatoasa si nici nu-mi vad clar starea.