View Single Post
Vechi 07.07.2009, 20:06:17
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Tu asa intelegi din pilde, anna? Ca EL este personajul principal?
Eu ascult predicile de ani de zile, dar n-am inteles asa.
Il vad ca pe Invatatorul care ne vorbeste prin exemple ca sa intelegem.
Exista si pilde in care intr-adevar El este unul din personaje. De ex. la femeia samarineana, la fantana, sau la cea caaneanca, sau unde facut Insusi minuni.
Dincolo erau doi oameni, unul era samariteanul care a ajutat pe omul suferind. Celalalt a trecut pe langa el.
Nu mai stiu ce era samariteanul, caci erau pe atunci acolo atatea popoare si fiecare cu credinta sa.
Femeia de la fantana nu era din credinta lui Iisus. A invatat probabil dupa aceea, din discutia cu EL.
Sophia, draga, esti dezarmanta..

"nu era din credinta lui Iisus".. care era credinta lui Iisus? El este Cuvantul intrupat. El este Adevarul.
Credinta este unul din elementele necesare a ajunge la Adevar (alaturi de dragoste si nadejde).

Eu prezint pildele copilului meu ca pe niste povesti spuse de Iisus pentru a ne invata sa facem binele. Il infatisez pe Iisus mai mult ca un invatator moral. Si ma simt vinovata pt asta pt ca Iisus nu este un invatator moral (invatatori morali au fost cu miile probabil.. si nu ne-a mantuit nici unul)
De asemenea inventez tot felul de "experimente" pentru a-i arata ca perceptia noastra este extraordinar de limitata! Tu crezi ca mantuirea este in ce facem noi! Nu este, pentru ca daca ar fi fost posibil ca oamenii sa faca ceva, orice pentru a-si salva singuri sufletele, Iisus nu ar fi murit pe cruce. Dar la oameni nu se poate.
Pildele sunt despre cele prea greu de explicat in cuvinte, nu le lua ca atare!

Eu nu vad ce pot sa-ti explic eu.. altii au facut-o mai bine. Citeste din Ioan Gura de Aur, are multe talcuiri absolut exceptionale!
Reply With Quote