Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 08.07.2009, 14:53:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Dar draga Zaharia, de ce crezi tu ca pentru un crestin ortodox orgasmul este un subiect interzis?
Un crestin trebuie sa ii dea slava lui Dumnezeu prin toate (sf. Pavel).
'Patul cununiei curat este', slujba cununiei, canonul sfantului Andrei Criteanul.
Si in mod cat se poate de logic, si prin el este marit Dumnezeu intr-un fel (in ce fel, este intr-adevar o taina si nu propunem aici tehnici in genul lui Bivolaru, de care vorbeste Antiecumenism; intr-adevar, ar fi periculos).
Deci, sa ma ierti, dar orgasmul ar fi cumva necurat, atunci? Ar trebui crestinii sa se fereasca de el, in patul conjugal?

Poate are insa dreptate cris ca intram in subiecte care sunt o taina, sunt prea intime, si de aceea socam pe unii. Eu am inbtrat in discutia asta pentru ca andreicozia a spus ceva despre orgasm or el spune lucrurile mai poetic, mai provocator, mai colorat (este o placere sa il citesti, pentru mine, chiar cand nu sunt de acord cu el, avem nevoie si de o astfel de vorbire, altfel ne prafuim), si am vrut sa il sustin in ce consideram eu ca ar fi in principiu ceva frumos si corect. Altfel, poate nu as fi inceput sa vorbesc despre asta.