View Single Post
Vechi 08.07.2009, 15:02:29
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
E adevarat ca tu doresti sa discuti despre VT si iti doresc succes, dar, cu riscul de a-ti strica topicul, mai adaug inca 4 fragmente din NT, pentru a ne lamuri despre cit de bune sint amintirile (apropo, aceea nu e nici macar dovada ca apostolii erau convinsi, pentru ca nu ei au scris evangheliile, in cel mai bun caz este dovada ca cei care au scris erau convinsi ca apostolii erau convinsi):

Matei 28:
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]2[/COLOR] Și iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a pogorât din cer, a venit și a prăvălit piatra de la ușa mormântului, și a șezut pe ea.[/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]3[/COLOR] Înfățișarea lui era ca fulgerul, și îmbrăcămintea lui albă ca zăpada.
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]4[/COLOR] Străjerii au tremurat de frica lui, și au rămas ca niște morți.[/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]5[/COLOR] Dar îngerul a luat cuvântul și a zis femeilor: „Nu vă temeți; căci știu că voi căutați pe Isus, care a fost răstignit.

[/SIZE]Marcu 16:
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]5[/COLOR] Au intrat în mormânt, au văzut pe un tinerel șezând la dreapta, îmbrăcat într-un veșmânt alb, și s-au înspăimântat.
[/SIZE]
Luca 24:
[COLOR=#ccccaa]4[/COLOR] Fiindcă nu știau ce să creadă, iată că li s-au arătat doi bărbați, îmbrăcați în haine strălucitoare.

Ioan 20:
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]12[/COLOR] Și a văzut doi îngeri în alb, șezând în locul unde fusese culcat trupul lui Isus; unul la cap și altul la picioare.[/SIZE]

Din cite am auzit, mai exista si alte evanghelii. Ma intreb cite nastrusnicii or fi si pe acolo...
Topcat, tu ai participat vreodata, impreuna cu cativa prieteni sau simpli martori, la un eveniment tulburator, care v-a provocat un soc ori de suferinta ori de bucurie? Intotdeauna, in astfel de imprejurari, martorii dau marturii putin diferite, pentru ca socul a fost prea mare si a retinut fiecare altceva, uneori usor deformat de emotie.
Probabil asa s-a intamplat si cu martorii mormantului gol.

Sunt niste diferente aici care se pot impaca, sunt unii care chiar au facut un scenariu care le-au impacat pe toate, insa eu cred ca unele nu se impaca din motivul de mai sus.
Cei care au compilat NT nu erau nici ei prosti si le-au vazut. Daca ar fi vrut sa manipuleze, nu le-ar fi lasat acolo. Faptul ca le-au lasat arata tocmai autenticitatea povestirii.

Cand participam la un eveniment bulversant, el nu se suprapune perfect cu ratiunea si nici macar cu simturile noastre..

Mesajul de citit de aici este ca mormantul a fost gol, unul sau doi ingeri au marturisit despre inviere, mai multe femei au vazut si auzit asta, apoi si unii dintre apostoli.