
08.07.2009, 17:56:41
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
|
|
Citat:
În prealabil postat de adrianopol
mai lamurit rau de tot...
si eu sunt curios (da-mi link-ul) unde ai explicat tu ereziile baptistilor? Dar faptul ca incurci homosexualii cu martorii si cu penticostalii imi spune ca ori esti pus pe certuri si jigniri ori esti prost informat (ori amandoua).
Daca tu imi demonstrezi ca eu ca si baptist incalc sfanta scriptura sunt dispus sa-mi revizuiesc viata si chiar credinta. E a treia oara cand te rog asta si se vede clar ca eviti fiindca nu gasesti motive ... Vreau doar 3 motive - extrase din scriptura care sa ma dovedeasca ca sunt un eretic - motivul si versetul.
Stiu ca nu am sa primesc acele motive asteptate dar totusi ... trag speranta.
|
Sa vedem acum care sunt temeiurile scripturistice despre inchinarea la icoane :
[SIZE=3]În Testamentul Vechi icoanele au fost făcute chiar cu porunca lui Dumnezeu (vezi Ieș. 25, 18–22; 26, 31 ).[/SIZE]
[SIZE=3]Dumnezeu Însuși – Care a poruncit categoric prin porunca I-a a Decalogului a nu ne închina la idoli – a poruncit a se face chipurile de heruvimi, ceea ce înseamnă că acești heruvimi lucrați de mână de om sunt icoane și nu idoli.
Aceste icoane ale Vechiului Testament se chemau „heruvimii slavei” (Evrei 9, 5). Perdelele, covoarele și alte obiecte din biserica veche au fost făcute cu chipuri de heruvimi, la porunca lui Dumnezeu (vezi Ieș. 36, 8 și 37, 7–9; II Paral. 3, 10–14; III Regi 6, 23–28).
Icoanele Vechiului Testament erau tămâiate cu mare cinste, li se aprindeau candele și iudeii le veneraÎnaintea icoanelor din Vechiul Testament se aduceau jertfe (III Regi 3, 15).u și se închinau la ele (Iosua 7, 6).
Înaintea acestor icoane ale heruvimilor se cântau lui Dumnezeu cântări de laudă și de preamărire (Ps. 137, 1).
Înaintea icoanelor din Vechiul Testament se aprindeau candele, preoții le tămâiau cu tămâie, după porunca lui Dumnezeu (vezi Ieș. 30, 1, 6–8; 27, 20–21).
[SIZE=3]Cinstirea acestor chipuri de heruvimi – ce erau în templu – niciodată nu a fost dezaprobată de Hristos sau de Sfinții Apostoli.[/SIZE]
[SIZE=3]Atât Mântuitorul cât și Sfinții Apostoli au cinstit și s-au închinat în templu înaintea acestor chipuri făcute de mâini omenești (Marcu 11, 7; Fapte 24, 11 ).
În Testamentul Nou închinarea la idoli este oprită cu anatema, iar închinarea la sfintele icoane nicidecum, nefiind totuna icoana cu idolul; idolii se socoteau a fi zei sau dumnezei, pe când icoana este numai o închipuire a cărei cinste trece la chipul cel dintâi, adică la cel zugrăvit pe ea: fie a lui Dumnezeu, fie al Maicii Domnului sau al vreunui sfânt.
In afara de acestea,verifica istoria Bisericii si ai sa vezi ca icoanele au fost mereu la mare cinste in Biserica.Citeste si despre cele 7 sinoade ecumenice,mai ales despre nr.7 unde Sfintii Parinti au combatut iconoclastii.
[/SIZE]
[/SIZE]
|