View Single Post
Vechi 08.07.2009, 18:41:59
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Foarte bun urmatorul articol (in sensul ca se adreseaza ne-ortodocsilor):
http://www.ortho-logia.com/Romanian/Botez.htm
Am "rasfoit" acest articol. Este tipic celor care se vor mai destepti decat Hristos. Am vazut ca articolul era plin de tot felul de citate din Biblie, care nu aveau legatura cu botezul (urmate de interpretari cu tinta). Am mai observat unele "concluzii" istorice.

Dar nu am gasit in acest articol "savant" invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli, referitoare, in mod clar, la botez. O sa va dau eu cateva astfel de invataturi:

"Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit".(Mate 16:16)

"Dar, cand au crezut pe Filip, care propovaduia Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu si a Numelui lui Iisus, au fost botezati, atat barbati cat si femei" (Fapte 8:12)

"Uite apa; ce ma impiedca sa fiu botezat?" Filip a zis: "Daca crezi din tota inima, se poate" (Fapte 8:36,37)

Am dat cateva exemple, din care reiese ca o conditie a botezului crestin este credinta celui care se boteaza.

Aceasta credinta, trebuie marturisita, la botez, spune Sfantul Apostol Petru (1 Petru 3:21)

Mantuitorul si Sfintii Apostoli conditioneaza botezul de: propovaduirea Evangheliei, ascultare, credinta si marturisirea credintei.

Dvs. (si cei ca dvs.) doriti sa desfiintati invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Apostolilor Sai cu niste nascociri aparute mai tarziu (si de care nu aveti curajul sa va debarasati).
Reply With Quote