View Single Post
Vechi 09.07.2009, 00:38:20
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Dar cum explicam randul cu dusul in ispita? Lui ii cerem asta, Tatalui nostru. De ce Lui?
Pentru ca el poate lasa pe vrajmas sa te ispiteasca pana la o anumita limita. Aceasta limita este maximul pe care i-l poti tu duce si El cunoaste acest lucru.
De aceea marii inaintati in credinta, cand li se dadeau incercari deosebit de grele se bucurau pentru ca asta insemna ca sunt foarte inaintati si ca Dumnezeu vede si stie ca limita lor este foarte inalta si atunci lasa sa fie incercati cu intamplari oribile. Concluzie: nu te ispiteste vrajmasul cat vrea el pentru ca asa te-ar ispiti cu ispite de netrecut si ti-ai pierde sufletul. El oricum incearca intotdeauna sa te distruga. Dar va putea sa te ispiteasca doar cat i-l lasa Dumnezeu. Iar tu trecand peste ispite vei creste in har!

Era si o povestire in acest sens:
La o manastire era un monah foarte inaintat si acesta avea vedere in duh si-i vedea pe necurati cum dau tarcoale manastirii. Si iesea si facea rugaciuni puternice si-i alunga pe necurati. Si tot staruind asa aproape nu mai ramasese nici unul pe raza manastirii. Si atunci i-a aparut intr-o zi Maica Domnului si i-a zis sa nu mai alunge necuratii. Acesta, uluit, a intrebat:
-de ce?
-pentru ca si ceilalti monahi din aceasta manastire au nevoie de mantuire!
Acesta alungandu-i pe necurati monahii nu mai aveau ispite, deci nu mai luptau si atunci se slabeau in credinta si in har...