Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 09.07.2009, 00:52:38
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
(Epistola catre Corinteni 7.
1. Cât despre cele ce mi-ați scris, BINE ESTE PETNRU OM SA NU SE ATINGA DE FEMEIE.
2. DAR DIN CAUZA DESFRANARII, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său.
3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului.
4. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.
5. Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre.
6. Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.
7. Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul așa, altul într-alt fel. 8. Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine.
9. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă.

Deci din cele de mai sus, nu prea reiese acelasi lucru cu ce incearca unii sa afirme pe aici.
Dar, ce-i drept, New-Age-istii se folosesc de energia sexuala pentru a-l intalni pe dumnezeul lor... nu-l mai numesc ca sa nu deranjez. Dar in orice caz nu pe Iisus Hristos.
Vad ca stam si intoarcem adevarul cum ne convine. Dar acela nu mai e adevar, ci plasmuire.
Aici, sfantul Pavel spune ci ca sunt sfaturi de ale lui. Avea o viziune de om celibatar, pe care nu vroia sa o impuna neaparat tuturor.

Mai spune interesant pentru subiectul nostru si 'sa nu ne lipsim unii de altii decat pentru un timp scurt, pentru rugaciune' (poate iti amintesti comentariile sfantului Ioan Gura de Aur la acest verset) (asta, pentru cei care propun posturi interminabile la alaptat etc NB eu alaptez copilul si va avea un an vineri; unele mame alapteaza si doi ani)

Ce ai subliniat tu arata ca sexualitatea este bine canalizata in cadrul casatoriei, caci altfel sexualitatea umana este greu de stapanit si poate duce la pacat (desfranare). daca este insa traita in cadrul casatoriei, este altceva.

Poate ne citezi si pasajul in care vorbeste de nunta, cu Hristos si Biserica.