Citat:
În prealabil postat de anna21
1. Din cate stiu eu pana acum, Imparatia lui Dumnezeu prezenta in lume este lucrarea Sf. Duh. Cine nu cauta aceasta Imparatie, nu o va gasi nici aici, nici dincolo.
Nu am gasit inca nicaieri ca Imparatia lui Dumnezeu este creatia.
2. a iubi raul din lume este interpretarea ta personala (daca nu o sustii cu ..ceva scris de sf parinti).
Eu il citez pe Sf. Apostol Pavel:
"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc. " (I Corinteni 10:23)
Evident, Sf Apostol nu se refera la pacate, ci la lucruri realmente ingaduite!
|
Incep sa obosesc, ca la noi e noapte..
1. Imparatia lui Dumnezeu este deja prezenta si in acelasi timp o asteptal. este unul din paradoxulrile crestinislului. Da, este lucrarea sfantului Duh, si trebuie cautata. O putem gasi fiind botezati, unsi cu mir si participand la Hristos prin impartasanie. Si ducand o viata crestina, in general.
2. Nu este interpretarea mea, este una clasica; 'lumea' aici este un termen teologic, tehnic, nu inseamna lumea in sensul din DEX. (Cine imi sare in ajutor?) De aia zic ca sunt obosita, o sa mai scriu de asta dupa ce o sa gassc si citate. Din pacate maine abia seara o sa mai ajung pe net, asa ca cine stie cate zeci de pagibi s-or mai scrie aici pana aunci.. :-)
3. Sf Pavel vorbeste aici despre masura...