View Single Post
Vechi 09.07.2009, 03:28:55
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@andreicozia: eu stiu ce inseamna sa iti faci casa si cred ca perspectiva ta este putin lipsita de creativitate. Nu spun ca nu se poate si asa cum descrii tu, dar se poate si altfel, si fara sa furi. Inteleg ca sistemul este unul extrem de frustrant dar crede-ma, in afara frustrarilor acestea descrise de tine exista altele mult mai mari, pe care nu ti le doresc a le cunoaste.

@razvan_m: tu cand afirmi ca occidentalii sun mai putin risipitori decat noi nu stiu exact la cine te referi. Germanii poate, despre care cam toate poparele latine spun ca au un stil de viata cu care latinii nu s-ar putea impaca vreodata. Dar asa cum sunt foarte economi, mai sunt si neospitalieri, conformisti si mai au vreo cateva trasaturi mai putin placute. Oare asta ne dorim? Iar daca vorbesti de occidentali in sensul SUA si Canada, acolo situiatia e mult mai grava ca la noi, oamenii sunt mult mai risipitori. Criza asta a lovit acolo cel mai puternic (de fapt de acolo a plecat) deoarece oamenii erau inglodati in credite mult peste ceea ce puteau plati vreodata, devalorizarea proprietatilor a aparut ca o consecinta a acestei creditari exagerate. Oamenii aveau case, masini si un nivel de trai pe care nu si-l permiteau, dar traiau din credit in credit (pe sistemul cardurilor de credit si a mai multor ipoteci pe aceeasi casa). E bine sa ne uitam la altii ce fac si sa invatam din greselile lor, dar nu vad in jur prea multe modele care sa ni se potriveasca (poate Italia). Cred ca cel mai bine ar fi sa ne creem propriul nostru model si sa tinem cont si de caracteristicile culturale ale oamenilor de pe la noi.