View Single Post
Vechi 09.07.2009, 07:25:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Spre ce alta cale s-ar fi putut mantui omul?
[COLOR=black]Omul poartă în suflet sîmburele nemuriri, dar a[/COLOR][COLOR=black]ceasta nu e identică cu învierea, învierea nu e nici nemurire platonică, nici supraviețuirea migratoare a [/COLOR][COLOR=black]«carmei»; e un nou moment al creației. Adam cel din[/COLOR][COLOR=black]tîi, căzînd înainte de a gusta din pomul vieții, simbol al [/COLOR][COLOR=black]crucii după Sfinții Părinți, trebuia să treacă acest prag [/COLOR][COLOR=black]decisiv, de la nemurirea eului individual la nemurirea [/COLOR][COLOR=black]persoanei. Căci dacă eul în pura lui individualitate este [/COLOR][COLOR=black]nemuritor, în schimb persoana «înviază». Înviază adică,[/COLOR] [COLOR=black] cu întreaga ei experiență și responsabilitate pentru sine, pentru lume și în fața Tatălui. Adam trebuia să treacă [/COLOR][COLOR=black]această «încercare», să facă - în vederea împărtășirii din pomul vieții, deci în vederea învierii - dovada jertfei, a [/COLOR][COLOR=black]iubirii oblative. Nu să ispitească identitatea cu Absolutul (Fac. III, 6), ci să se deschidă către El și către lume, deschiderea fiind drumul accesibil nouă către Absolut.

Mai multe detalii aici: http://www.scribd.com/doc/3064730/pr...i-RASCUMPARARE

[/COLOR]

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote