Subiect: Alesul
View Single Post
Vechi 09.07.2009, 11:38:13
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai intai un raspuns Annei : ma intreba cum m-am rugat. Simplu. Eu nu prea stiu rugaciuni (afara de 2-3 uzuale) , vorbesc cu Dumnezeu si Sf.Fecioara in modul meu omenesc si deschis.

Vroiam sa mai spun ca la alegerea perechii conteaza mult si varsta, experienta noastra de viata, educatie, etc. pentru ca un tanar alege altfel fata de un matur, in fine fiecare alege in alt mod.
De aceea poate este mai bine sa ne cautam si sa ne alegem perechea mai tarziu putin, sau macar sa stim ce ne dorim in viata si cum suntem noi insine, ca sa stim ce sa cautam la celalalt.
Unii cauta mult aspectul sexual-erotic, sa arate bine la trup. Altul are nevoie de siguranta materiala, ca sa nu spun mai mult si cauta pe unul cu serviciu bun, bani, masina, casa etc.
Astea doua sunt cele mai raspandite si mai ales primul este periculos, pentru ca nu dureaza si mai ramanem si cu 1,2, X copii fara tata, ca ne-a placut sa ne iubim cu el si atat.
Altii cauta o profesie, sau o categorie anume, din diverse considerente personale: preot, medic, strain, fotbalist, model, etc.
Si altii cauta omul adevarat, caldura, iubirea, omul cu care sa fie la bine si la rau.
Am invatat o lectie in viata: la noi in tara exista (nu stiu daca mai este as raspandita si acum) o traditie, de altfel nu intru totul gresita: sa fie din aceeasi categorie sociala, sa nu mai fi fost casatorit, sa nu aiba copii din relatii anterioare. Mai ales daca unul are facultate, doctorate si mai stiu eu, celalalt sa fie la fel.
In alte tari nu este asa, nu se pune asa accent pe aceste aspecte. Nici macar in familiile regale (mai iau si oameni ne-printi, oameni obisnuiti).
Sigur ca exista anumite probleme si greutati: sa nu ai acealasi cerc de prieteni si colegi, sa nu ai aceleasi preocupari, sa cresti copilul alteia/altuia etc.
Conteaza insa mai mult omul si ce are in el.
Si revenind la subiect, Dumnezeu mai stie si ce avem noi nevoie si cum suntem si deci cam ce fel de om ne trebuie. Uneori ne da pe cel pe care il vrem, si aflam abia pe uram ca mai bine nu-l ceream pe acela.
Exact nu inteleg nici eu mecanismele.

Ceea ce n-am inteles inca este de ce la unii nu le da deloc pereche, chiar daca acestia isi doresc.
Reply With Quote