Subiect: Alesul
View Single Post
Vechi 09.07.2009, 15:57:34
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
.
Eu nu inteleg de ce trebuie sa gasim baietii potriviti la biserica? Mai intai ca la biserica nu te duci sa-ti cauti perechea si mai apoi credinta nu este totul.
Stii de ce? pentru ca morala crestina se opune imoralitatii lumesti. Ca fata este extrem de greu sa dai de un baiat care sa nu vrea sex premarital (ba multi se mai si plang ca esti virgina si "n-ai sare si piper"... si nu vor numai sex (normal) ci si perversiuni. Majoritatea se uita crucis si-ti dau papucii urgent daca nu vrei sa faci sex oral sau alte scarbosenii. Sa mai vorbesc de lucruri sfinte ca abstinenta macar duminica si de sarbatori, ca de posturi ... . Apoi se pune problema avortului si contraceptiei cat mai confortabile (pilule, sterilet, sterilizare) in viitoare familie... sunt multe reguli crestinesti care nu pot fi respectate decat daca exista o motivatie puternica. Aceasta motivatie de regula ti-o da credinta, sau, mai rar dar foarte pretios, respectul pentru cel de langa tine... Doar ca viata e grea, eu prefer credinta, e un stalp mult mai sigur.
Deja sunt si multe fete care daca mai au sansa sa gaseasca un baiat cuminte si care vrea sa se pastreze pana la nunta, nu stiu cum sa faca sa-l determine sa "treaca al treaba". Deja sunt fete care se folosesc de prietenii lor pe post de armasari, fara sa fie interesate de o relatie serioasa macar in viitor, ci doar de distractie.

Fireste ca la biserica nu te duci sa-ti cauti perechea, nu asta e scopul, ca nu mai iese nimic bun de aici. Dar in grupul de tineri de la biserica, cu care te mai intalnesti si in parc, cu care faci un pelerinaj, o agapa, etc ai sanse sa-ti gasesti perechea pentru ca te afli intre oameni cu care te asemeni, cu care ai aceleasi preocupari. Nu inseamna ca trebuie sa-i respingi din start pe ceilalti, dar sunt mari sanse sa nu mearga bine, cel necredincios sa-l traga mult in jos pe cel credincios... am vazut asta de multe ori.
Reply With Quote