Rastalmacesti Sfanta Scriptura incontinuu mai soro.
Cand Dumnezeu Iisus Hristos a zis ca Dansul este din cele de sus s-a referit la lipsa pacatului.
Cand a zis ca Imparatia sa nu e din lumea aceasta s-a referit la lumea pacatului iar nu la creatia Preasfintei Treimi in care se include natura adica Terra si cu marile si oceanele de pe dansa,Luna,Soarele,stelele.
Normal ca acelea fac parte din Imparatia lui Dumnezeu.
S-a scris mai devreme destul de clar :
crestinul ortodox e botezat prin afundare de trei ori in apa sfintita,e miruns cu ulei aromat sfintit deci Duhul Sfant se comunica noua prin materie.
Mai mult ca la crestini ortodocsi se sfintesc granele,de Botezul Domnului se sfintesc apele si am aratat ca Patriarhul crestin ortodox al Ierusalimului sfinteste in fiecare an apele Iordanului.
La care lume se refera Sfantul Ioan Teologul cand zice:
"15.Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el;
16.Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.
17.Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. "
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan,capitolul 2)
La care lume se refera Sfantul Ioan Teologul?Nu oare la noi, la oameni?Se refera la unii oameni.Asta inseamna si lumea trece si pofta ei.La poftele pacatoase.
Poate oare natura sa pofteasca ceva nefiind insufletita si rationala?
Deci nu se refera la natura.
Ca sa se confirme aceasta zice:
"13. Nu vă mirați, fraților, dacă lumea vă urăște."
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan,capitolul 3)
Oare natura neavand suflet rational uraste pe cineva?
Sau animalul poate sa urasca pe cineva?Nu cred.
Nu e clar ca se refera la faptul ca unii oameni urasc pe crestini fiind inselati de diavoli sa faca aceasta?
Sau cand zice iarasi:
" 5. Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă"
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan,capitolul 2)
Adica cum graiesc ca din creatia lui Dumnezeu?
Sau ii asculta natura?
Sau plantele?
Sau animalele?
Nu cred ca plantele,animalele ascultau pe Sfinti.
Dar cei inselati de duhuri rele nu ascultau pe Sfinti.
|