Citat:
În prealabil postat de Fani71
Exista multi sfinti casatoriti, unii cu copii (suntem pe cale sa alcatuim o lista, sotul meu si cu mine). Ei cum s-au indumnezeit? Unii prin martiriu, altii insa printr-o viata crestina de familie.
.........
De exemplu eu admir foarte mult textul lui Steinhardt care este la inceputul Jurnalului fericirii, cele trei cai sau testament politic.
.........
Greutatile si necazurile vin singure, nu e nevoie sa le cautam. Sa ne bucuram insa si de lucrurile frumoase.
Prea sunt multi care se plang. Hai sa radem macar noi, crestinii.[/
|
Îndumnezeirea înseamna asemanarea cu Dumnezeu în nepatimire si virtuti si unirea cu El în rugaciune permanenta. Chiar daca exterior viata fiecaruia e diferita, interior toti trebuie sa ne rugam neîncetat daca vrem sa atingem îndumnezeirea.
.........
Steinhard avea unele idei opuse învataturii Bisericii. De pilda el considera ca nebunii pentru Hristos nu sunt sfinti ci niste indivizi care creaza sminteala. Si în general ideile lui sunt diferite de ideile Parintilor, fiind rodul unor rationamente abstracte si neavând utilitate practica.
..........
Nu am zis ca trebuie sa cautam suferinta. Dar nici distractia. Distractia, cum îi arata si numele, e o fuga de realitate iar un om care fuge de realitate nu va fi fericit în eternitate si poate nici pe lumea aceasta.