Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Citat:
În prealabil postat de Saurian
In aceasta emisiune era prezentat par. Ioan Iovan ca un martir al inchisorilor comuniste si nu era specificat faptul ca par. Cleopa si par. Arsenie ar fi dus la incarcerea acestuia.
Din aceste certuri intre mari duhovnici m-am smintit foarte tare. L-am intrebat pe Danion Vasile despre par. Ioan Iovan. Acesta mi-a raspuns ca par. a invatat intr-o perioada a vietii sale niste erezii si din cauza asta de cand a fost convertit nu a mai fost la Recea.
De ce au loc aceste certuri? Marii duhovnici se cearta intre ei si nu realizeaza cat de rau ne fac noua celor care suntem niste simpli crestini?
Doamne ajuta!
|
Trebuie sa intervin cu o precizare....intr-adevar cei doi mari duhovnici au spus la un moment dat ca pr. Ioan este in erezie dar nu din cauza acestei marturii pr.Ioan a fost inchis de comunisti...pt ca inchisoare a facut si pr.Arsenie.Atunci cand cei doi duhovnici au afirmat despre erezia pr.Ioan asa era...deci nu era vorba de o cearta intre marii duhovnici...ci era vorba de atentionarea pe care cei doi o faceau cu referire la pr.Ioan care cazuse intr-o extrema nu tocmai buna...ca dovada ca pr.Ioan a fost trimis cu canon la Manastirea Recea si a scapat de Vladimiresti...acolo s-a pocait si Sf.Sa stie cum si-a ispasit canonul ...Dzeu L-a readus pe drumul cel bun...eu nu am voie sa va redau cuvintele pr.Ioan pe care mi le-a spus in discutia pe care am avut-o vis-a-vis de aceste vorbe care i-au iesit despre trecutul sau si de judecarea mea...dar sincer va rog incercati sa nu va mai smintiti...
Daca ati citi in vietile marilor sfinti din perioada Sinoadelor Ecumenice v-ati convinge ca astfel de asa zise conflicte au existat dintotdeauna in Biserica si cu toate astea ii avem in calendar ca facand parte din pleiada marilor Sfinti care au sprijinit crestinismul sa mearga inainte curat si nevatamat.
|
Mersi de acest mesaj. M-a ajutat mult