View Single Post
Vechi 09.07.2009, 22:40:16
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
@ Litanu

Pai Gutenberg a inventat tiparnita "moderna" in secolul 15. Pana atunci nu prea existau Bibliile la purtator (cartile erau scumpe). Crezi ca oamenii nu se mantuiau daca aveau o cunoastere aproximativa a scripturii? Ba da.. se mantuiau prin credinta si Sf. Taine ale Bisericii pe care voi le contestati.
Exista multi sfinti a caror invatatura a fost insuflata de Sf. Duh. (cum ar fi Sf. Maria Egipteanca.. stia scripturile fara sa le fi citit vreodata, nici nu stia carte). Dupa cum a spus Insusi Hristos:
"ar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela VA VA INVATAT TOATE și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. "

Biserica este VIE, dupa cum si Hristos este Viu. Dar stiinta (fie ea si a scripturilor) este moarta in lipsa Duhului Sfant. (Crezi ca dracii nu cunosc scriptura?)
Frumoasa pledoarie pentru aruncarea la cos a Scripturilor.

Ce se va intampla cu cei care nu au avut cum sa cunoasca Legea lui Dumnezeu, din Sfanta Scriptura? Ne spune Sfantul Apostol Pavel in epistola catre Romani cap. 2:14-16 (un exemplu).

Dar, ce se va intampla cu cei care pot cunoaste adevarul din Sfanta Scriptura, dar nu au vrut sa-l cunoasca si au preferat sa asculte de fel si fel de istorisiri? Ce vor spune, la judecata? Ca nu au stiut? Ar fi o minciuna. Adevarul este ca nu vor sa stie. Si asta este spre osanda fiecaruia.

Inchipuirea aceasta ca mantuirea vine prin credinta in Sfintele Taine ale bisericii ar fi bine sa nu o mai spuneti. Poate duce la pierzare. Nici Domnul Iisus Hristos si nici Sfintii Apostoli nu ne invata ca biserica ne poate mantui. La judecata ne vom prezenta cu credinta noastra in jertfa Mantuitorului si faptele noastre izvorate din aceasta credinta. Punct.
Reply With Quote