Citat:
În prealabil postat de anna21
@ Ory
Ok, ma retrag de pe topicul acesta.. cred ca Anca, Traditie si antiecumenism au spus tot ce se poate spune in mesajele lor.
La fel Sf. Apostol Pavel a definit iubirea si a delimitat relatiile dintre femeie si barbat (postarile Ancai)
Tot ce va ramane este sa contestati Sf. Apostol Pavel.. ceea ce Fani deja face, spunand ca este celibatar!!!
Tu, Andrei, degeaba vorbesti de iubire daca nu este cea crestina, darul lui Dumnezeu care se da celor smeriti.
|
Nu am terminat inca de citit toate cele 10 pagibni care s-au scris de cand nu m-am mai uitat eu, dar vad ca s-a aprins tare discutia si este cam plina de acuzatii...
Anna, eu nu l-am contestat pe sfantul Pavel, am spus doar ce spune si el, ca da un sfat personal acolo, ca el era feciorelnic si vedea lucrurilie din perspectiva asta, dar recunoaste si singur ca nu Hristos, ci el insusi da acel sfat. Sigur, sfantul Pavel este inspirat de sf. Duh, dar cand spune chiar el insusi ca are o perspectiva limitata (ca vorbeste de la el), noi de ce sa-l citim atunci dintr-o perspectiva larga?
Sa vedem ce mai spune in rest despre cununie: am citat spusele lui despre unirea dintre sot si sotie ca imagie a unirii dintre Hristos si Biserica de vreo trei ori, dar nimeni nu raspunde la asta.
Vad ca va tot invartiti in jurul subiectului si va incurcati in acuzatii, dar pana acum nu am vazut pe nimeni dintre voi, care ne criticati, sa analizeeze fara subiectivitate ce am spus eu despre prima afirmatie a lui Andrei, pe care el a spus-o si o spune in stim poetic, iar eu in stim hai sa zicem mai teologic.
Si in acord cu Biblia si cu unii dintre parinti care scriu despre asta (Sf. Ioan Gura de Aur).
Dar sa continui sa citesc..