Precum zice la acel articol:
"Noi, cei ce suntem crestini numai pe dinafara(aci incluzandu-ma si eu), lipsiti de duhul lui Hristos, lipsiti de inima daruita Domnului pe de-a-ntregul, lipsiti de ravna pentru a fi numai pe placul Lui, adeseori ne socotim a fi intre cei care il iubesc pe Dumnezeu cu adevarat - atat cei ce inca sunt aici, pe pamant, cat si intre cei ce sunt deja dincolo, in cer. "
Si in loc de a-mi plange pacatele mele datorita carora sunt despartit de Dumnezeu precum invata Biserica Ortodoxa si arata si Sfantul Simeon Noul Teolog asa frumos petrec cu lenevie si trandavie.
Ca daca de as iubi pe Dumnezeu precum arata Sfantul Ioan Teologul:
"2.Întru aceasta cunoaștem că iubim pe fiii lui Dumnezeu, dacă iubim pe Dumnezeu și împlinim poruncile Lui.
3.Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Să păzim poruncile Lui; și poruncile Lui nu sunt grele."
sau precum arata Dumnezeul nostru Iisus Hristos:
"15. De Mă iubiți, păziți poruncile Mele."
as pazi poruncile Lui.
Ca doar a zis Dumnezeul nostru Iisus Hristos:
"35.Ci iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine și dați cu împrumut, fără să nădăjduiți nimic în schimb, și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi.
36.Fiți milostivi, precum și Tatăl vostru este milostiv.
37.Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați."
De acestea neascultand nici nu iubesc pe vrajmasii mei,nici nu sunt milos,judec pe altii,osandesc.
|