View Single Post
Vechi 10.07.2009, 10:22:52
Andu30's Avatar
Andu30 Andu30 is offline
Member

Data înregistrării: 04.05.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Andu30
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Eu m-am referit la crearea omului: mai intai s-a zidit trupul lui Adam si mai apoi Dumnezeu a pus in el sufletul. Contravine aceasta idee cu dogmele Parintilor? Asta vreau sa stiu.
Trupul zidit initial era fara viata, el era practic doar "o forma de lut", el nu exista ca fiinta, ci era doar o forma de om. Abia dupa ce Dumnezeu i-a dat sufletul, omul a devenit "fiinta vie" deci a existat cu adevarat om viu trup si suflet. Practic nu poti numi om decat combinatia trup+suflet. Separarea lor este doar o anomalie (moartea) in normalitatea lucrurilor.

Asa este si acum, cand un copil se zamisleste (in momentul cand spermatozoidul fecundeaza ovulul) in acel moment magic, omul ia fiinta (trup + suflet) si incepe sa traiasca ca entitate. Practic nu poti numi om cele doua celule inainte de a se uni, asa cum nu poti numi om nici "forma de om" pe care Dumnezeu a facut-o initial din tarana.

GENEZA 2,7 Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.

Sensul acestui verset il poti citi asa:

Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut o forma umanoida și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.