Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Eu m-am referit la crearea omului: mai intai s-a zidit trupul lui Adam si mai apoi Dumnezeu a pus in el sufletul. Contravine aceasta idee cu dogmele Parintilor? Asta vreau sa stiu.
|
Trupul zidit initial era fara viata, el era practic doar "o forma de lut", el nu exista ca fiinta, ci era doar o forma de om. Abia dupa ce Dumnezeu i-a dat sufletul, omul a devenit "fiinta vie" deci a existat cu adevarat om viu trup si suflet. Practic nu poti numi om decat combinatia trup+suflet. Separarea lor este doar o anomalie (moartea) in normalitatea lucrurilor.
Asa este si acum, cand un copil se zamisleste (in momentul cand spermatozoidul fecundeaza ovulul) in acel moment magic, omul ia fiinta (trup + suflet) si incepe sa traiasca ca entitate. Practic nu poti numi om cele doua celule inainte de a se uni, asa cum nu poti numi om nici "forma de om" pe care Dumnezeu a facut-o initial din tarana.
GENEZA 2,7 Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.
Sensul acestui verset il poti citi asa:
Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut o forma umanoida și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.