Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de sophia
Pe urma eu nu pot sa va inteleg: de ce trebuie sa fie si rau si bine si de ce daca e numai bine nu mai ai har, nu te mai mantuiesti?
Raspuns al lui sergiu:
Nu exista rau fara bine si invers, este simplu si logic. Aceste doua se vad cel mai bine in comparatie, fiind opuse. Fara unul nu ar exista celalalt.
comentariul meu:
exista totushi: sfintzii sunt binele fara de rautate, iar comparatzia shi oglinda este Calea shi sf Cruce shi scriptuara, daca ne uitam in ea ne puteam vedea deslushit pacatele shi faradelegile noastre.
|
Da, Sfintii se aseamana cu Dumnezeu prin faptul ca vad numai binele, nu mai recunosc raul, ci il refuza si il ignora si il detesta si il clasifica in categoria "non-existenta"... Dumnezeu stie si stia ca raul se va amesteca cu binele, insa are leac pentru rau, transformandu-l mereu in bine, chiar daca nu instantaneu cum am vrea noi, cei vremelnici. Deci Sfintii, acesti grei ai omenirii care sunt sarea lumii, au incredere ca Dumnezeu lucreaza in lume si nu ne lasa la greu, chiar si cand raul pare ca ne copleseste si ca nu avem scapare. Asa si Parintele Galeriu, mereu un optimist, ne-a amintit de pilda lui Iosif cel drept care, desi vandut de fratii sai, nu a cartit si a bineplacut Lui Dumnezeu prin asta, iar dupa ce s-a implinit vremea, nu s-a razbunat, ci a urmat modelul divin schimband raul comis de fratii lui in bine. Galeriu ne-a spus ca nici macar in diavoli nu este alterat si intunecat totalmente chipul Lui Dumnezeu, caci nici macar ei nu pot sa comita un rau perfect, ci orice actiune a lor are si consecinte bune nedorite de ei, chiar daca mai tarziu in timp si chiar daca minore...
Scuzati interventia care e partial off-topic.