Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Insa nu poti sa pui toti oamenii in aceeasi oala. Timpurile vechi presupun obiceiuri care nu mai exista; imagineaza-ti ce ar zice Sfantul Ioan Gura de Aur daca ar trai astazi. El le atentiona atunci, in sec. 3-4, pe femeile care indrazneau sa-si descopere capul, pe cand acum stii bine ce este pe strada. Astea-s vremurile in care traim si nu putem sa stam inchisi in casa pentru ca peste tot umbla gagicile cu fuste mini si jumate de piept la vedere.
|
Da, ai dreptate, numai de vom reusi! Si eu merg la mare, dar nu prea fac plaja - nici nu ma prea potrivesc eu cu soarele puternic.
Mi-e teama si pentru mine din alt punct de vedere: exista tendinta intre crestini ca acestia sa justifice toate neputintele lor prin "normalitate". Eu, ca si crestin, nu sunt normal. Si lupta mea cea mare e sa fiu din ce in ce mai anormal din punctul de vedere al lumii, si cat mai "normal" din punctul de vedere al vietii vesnice. Cateodata ruptura dintre mine si lume e mare.
Eu zic asa: cum povatuieste Dumnezeu, care ne face cunoscuta voia Lui prin incredintare, ca ce pare bun pentru unul pentru altul s-ar putea sa fie rau.