View Single Post
Vechi 10.07.2009, 12:43:14
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Insa nu poti sa pui toti oamenii in aceeasi oala. Timpurile vechi presupun obiceiuri care nu mai exista; imagineaza-ti ce ar zice Sfantul Ioan Gura de Aur daca ar trai astazi. El le atentiona atunci, in sec. 3-4, pe femeile care indrazneau sa-si descopere capul, pe cand acum stii bine ce este pe strada. Astea-s vremurile in care traim si nu putem sa stam inchisi in casa pentru ca peste tot umbla gagicile cu fuste mini si jumate de piept la vedere.
Da, ai dreptate, numai de vom reusi! Si eu merg la mare, dar nu prea fac plaja - nici nu ma prea potrivesc eu cu soarele puternic.

Mi-e teama si pentru mine din alt punct de vedere: exista tendinta intre crestini ca acestia sa justifice toate neputintele lor prin "normalitate". Eu, ca si crestin, nu sunt normal. Si lupta mea cea mare e sa fiu din ce in ce mai anormal din punctul de vedere al lumii, si cat mai "normal" din punctul de vedere al vietii vesnice. Cateodata ruptura dintre mine si lume e mare.

Eu zic asa: cum povatuieste Dumnezeu, care ne face cunoscuta voia Lui prin incredintare, ca ce pare bun pentru unul pentru altul s-ar putea sa fie rau.
Reply With Quote