View Single Post
Vechi 10.07.2009, 14:30:54
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladicuion Vezi mesajul
M am nascut in 1983,in Maramures,pe atunci toata lumea din comuna mea,erau greco-catolici,deci si botezati in religia sus mentionata.In 1985,nu stiu prin ce circumstante,toata lumea a trecut la ortodocsie,asa ca am crescut in credinta ortodocsa,botezat fiind la catolici.Va rog,daca stie cineva,trebuie sa ma rebotez sau pot sa raman asa?
Ciudat lucru spui tu... pana in 1990 religia greco-catolica era interzisa in Romania. Cand comunistii au interzis greco-catolicismul, greco-catolicii au trebuit sa treaca fie la ortodoxie, fie la romano-catolicism. Unii au trecut pe fata la ortodocsi (mai ales in satele transilvanene), dar au ramas greco-catolici in ascuns. In ascuns, acasa isi botezau copiii greco-catolic. Tot in casele lor faceau sf. liturghie. Daca ar fi fost prinsi, ar fi avut de-a face cu regimul...

Lasand asta la o parte, botezul greco-catolic fiind facut in numele Sf. Treimi (de obicei prin turnare sau stropire, mai rar prin intreita cufundare), este recunoscut de Biserica Ortodoxa. Iti trebuie facuta mirungerea si atat.
Reply With Quote