Citat:
În prealabil postat de vladicuion
M am nascut in 1983,in Maramures,pe atunci toata lumea din comuna mea,erau greco-catolici,deci si botezati in religia sus mentionata.In 1985,nu stiu prin ce circumstante,toata lumea a trecut la ortodocsie,asa ca am crescut in credinta ortodocsa,botezat fiind la catolici.Va rog,daca stie cineva,trebuie sa ma rebotez sau pot sa raman asa?
|
Ciudat lucru spui tu... pana in 1990 religia greco-catolica era interzisa in Romania. Cand comunistii au interzis greco-catolicismul, greco-catolicii au trebuit sa treaca fie la ortodoxie, fie la romano-catolicism. Unii au trecut pe fata la ortodocsi (mai ales in satele transilvanene), dar au ramas greco-catolici in ascuns. In ascuns, acasa isi botezau copiii greco-catolic. Tot in casele lor faceau sf. liturghie. Daca ar fi fost prinsi, ar fi avut de-a face cu regimul...
Lasand asta la o parte, botezul greco-catolic fiind facut in numele Sf. Treimi (de obicei prin turnare sau stropire, mai rar prin intreita cufundare), este recunoscut de Biserica Ortodoxa. Iti trebuie facuta mirungerea si atat.