Citat:
În prealabil postat de windorin
Cred ca [COLOR=darkred]maxim 1 an[/COLOR].
Gandesc la faptul ca Sfantul Ioan s'a nascut cu un an mai inainte de Hristos,
|
Sfantul Ioan Botezatorul era in pantecele mamei sale, slava vesnica ei cand aceasta s-a intalnit cu Maica Domnului pe care o slavim, care-L purta pe Iisus, diferenta dintre ei era cam de 6 luni:
Citat:
34. Si a zis Maria catre inger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat?
35. Si raspunzand, ingerul i-a zis: Duhul Sfant Se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul care Se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema.
36. Si iata Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batranetea ei si aceasta este a sasea luna pentru ea, cea numita stearpa.
37. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta.
38. Si a zis Maria: Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul tau! Si ingerul a plecat de la ea.
39. Si in acele zile, sculandu-se Maria, s-a dus in graba in tinutul muntos, intr-o cetate a semintiei lui Iuda.
40. Si a intrat in casa lui Zaharia si a salutat pe Elisabeta.
41. Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant,
42. Si cu glas mare a strigat si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau.
|
Deci probabil ca perioada a fost de in jur de 0.5-1 ani.
Doamne ajuta!