View Single Post
Vechi 10.07.2009, 22:16:38
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
conceptul de familie NU EXISTA inainte de cadere. Familia este un rezultat al caderii, este un rezultat al groazei de a ramine singur, abandonat de catre Dumnezeu, asa cum s-au trezit Adam si Eva pe Terra, groaza care i-a indemnat sa se uneasca sub forma de familie. Groaza faptului ca de acum nu le mai vine nimic pe tava, ci trebuie sa transpire pentru fiecare gest, pentru fiecare pas pe care-l fac, iar de unii singuri ar fi pierit.

In privinta "teoriei tale" asupra apei, pari a fi un simpatizant al ecologistilor care raspindesc obsesia puritana ca totul este spurcat si nu mai exista nimic curat, incepind cu apa. Mie mi se pare o mica obsesie care nu are de a face cu realitatea. Vrei sa spui ca nu mai putem obtine de nicaieri apa neinceputa? Interesant, cum aflam lucruri noi.
[COLOR=darkred]Familia exista inca de la crearea Evei din coasta lui Adam.[/COLOR] Nu exista nici o vreme in care unitatea acestora sa nu fi existat. Tocmai unitatea acestora constuie natura si esenta familiei. Nimic separat, nimic lasat deoparte, totul unit intr'o maxima comuniune, sub purtarea de grija si binecuvantarea directa a lui Dumnezeu. Pacatul a adus ruperea si perturbarea acestei unitati si comuniuni. Inainte de pacat, totul era unitate, dupa pacat totul s'a rupt. In Cana, Hristos a reintarit aceasta comuniune, ridicand comuniunea celor doi pe cele mai inalte culmi, mai inalte chiar decat ale oricarei familii din VT (Avraam, Moise, etc). Daca viata de familie era ok in VT, Hristos nu mai avea ce sa caute la nunta.

[COLOR=darkred]Apa primordiala[/COLOR]. Poate am inteles eu gresit acest lucru. Voi cauta despre aceasta in dogmatica lui Dumitru Popescu, caci acolo tin minte sa fi gasit vorbindu'se despre aceasta.

Este trista atitudinea ta. Dea Domnul sa nu iti fie luat in seama stilul de a vorbi oamenilor (lipsit de dragoste, superior si aparent arogant), mai ales acelora care nu ti'au facut nimic. Seara cu pace si minte luminata.

Reply With Quote