in primul rand nu cred ca exista 2 categorii de preoti sau mai exact nu exista vreo diferenta intre preotul de la tara si preotul de la oras, diferenta este poate in traire, in starea duhovniceasca, dar asta nu ne da dreptul sa spunem ca sunt doua categorii de preoti, pentru ca asa cum spuneam si cu alta ocazie HARUL nu se amesteca niciodata cu omul, asa cum nu se amesteca uleiul cu apa, asa cum niciodata gunoiul depozitat deasupra unei monede de aur nu-o poate lua stralucirea doar o acopera..in al dilea rand am citit foarte des pe acest site, tot felul de mesaje despre preoti, fratilor hai sa lamurim un lucru, oare cel care a creat urechea oare nu aude?? oare cel care a creat ochiul oare nu vede??? ei bine eu zic ca DA!!!! SI ATUNCI DACA EL CEL CARE ESTE ATOTPREZENT SI ATOTSTIITOR VEDE STIE AUDE SI TOTUSI INGADUIE!!!!!!ca si cei vrednici si cei nevrednici sa-i slujeasca, atunci noi care spunem ca suntem crestini si lucram faptele crestinismului de ce ne permitem sa judecam ceea ce insasi HRISTOS INGADUIE??? asta nu inteleg si nu am sa inteleg niciodata, de ce mereu aruncam vina pe preoti ca sunt rai???? de ce?? oare daca un preot rau ( cum spuneti voi uun preot al banului) ar avea o parohie plina de oamnei buni iubitori milostivi si atunci cand preotul ar gresi el l-ar ierta, oare nu va veni vremea cand se va rusina de faptele sale si va spune IERTATI-MI FRATILOR si va deveni un preot bun??? oare nu ar fi mai usor asa?? dar noi ce facem dam vina mereu ca preotul nu e bun, ca e beitv ca e aspru , ca are patima banului, dar va intreb oare cand vom merge noua nu e de ajuns ca ne indulceste cu SF LITURGHIE oare nu ne este de ajuns ca ne dezleaga de pacate oare nu n eeste de ajuns ca atunci cand avem o problema mergem la el si culmea!!! ne primeste desi noi il judecam??? atunci va intreb care pe care iubeste mai mult?? cine fata de cine greseste mai mult??? noi sau preotii??? sa iertam fratilor si sa nu uitam ca si ei sunt oamneni ca si noi cu calitati si defecte sa nu uitam ca atunci cand mergem la biserica nu o facem pentru preot ci pentru sufletele noastre!! va rog din inima sa ne vedem pacatele noastre si sa nu mai judecam sa ne comportam ca niste adevarati crestini.....sa iubim si sa iertam
|