Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 11.07.2009, 00:57:55
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ii raspund deci si Ancai: interpretarea ta a sfantului Pavel este de origine catolica, augustiniana, nu ortodoxa. Prin insusi faptul ca ai numit actul sexual 'raie' (chiar daca 'se curata' prin casatorie) ai interpretat eronat textul.

Crede-ma, Anca. Totusi, eu am studiat teologie si nu tu. Scriind cuvantul raie, ai intrat in tagma celor care considera sexul spurcat in sine si casatoria un fel de spoire cu var.
Fani, l-am numit "râie", in sens de pacat pentru ca e fara cununie, caci prin cununie este curat, daca relatiile sunt dupa normele crestine. Am folosit expresia "oaie râioasa" ca sa nu tot repet la infinit cuvantul "desfrânat".
Te cred ca ai studiat, dar prea privesti printre degete la pacate. Sa fie influenta mediului in care te-ai maturizat?
Totusi eu nu consider sexul spurcat decat sub forma desfranarii, caci asa ne spune Sf.Apostol Pavel: "ALTFEL COPIII VOSTRI AR FI NECURATI, DAR ASA SUNT SFINTI".
Sau esti de parere, ca Taina Cununiei se extinde si la perechile care isi impart intimitatea bazandu-se pe o intelegere verbala sau scrisa, dar fara cununie? Stiu ca e la moda, am vazut f bine ce fac tinerii in vest atat acasa cat si in concediu; e de plans.
Faptul ca si tarile ortodoxe au imprumutat aceste obiceiuri proaste nu schimba cu nimic situatia.
Reply With Quote