View Single Post
Vechi 11.07.2009, 06:01:52
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Personal, imi vin in minte doua problemute bisericesti.

1. [COLOR=darkred]Pungile si sacosile.[/COLOR] In general femeile deprind obiceiul sau "traditia" de a care dupa ele multime de pungi, sacosi, haine, etc. Oare ceilalti, care nu care, simt vreo lipsa? Incep sa vad si in aceasta un obicei neodihnitor, mai ales intr'o bisericuta in care spatiul este putin, iar sacosile il ocupa intr'o mare masura. Nu doar spatiul sufera din pricina

2. [COLOR=darkred]Masa de prinoase.[/COLOR] Este printre primele lucruri pe care le'as scoate din biserica. Cunosc traditiile crestine primare, cu mese comune, cu milostenie, etc, insa astazi, cand intru intr'o biserica, masa de prinoase sta la loc de cinste, la multe dintre ele chiar langa Axionita. In plin centrul bisericii domneste o masa, adesea acoperita cu musama chinezeasca, ce asteapta "targul" de duminica, cand fiecare cauta un loc mai bun, iar daca, nemafiind loc pentru painica ta, reasezi putin celelalte pungi, cateva mutre vor aparea subit.

Parerea mea. Uneori, situatiile noi cei masuri noi.
M-ai facut sa zambesc. Caratul sacoselor este un lucru care si mie imi displace, in general vorbind, nu numai cand e vorba sa vin la biserica. Iar masa de prinoase, ce pot sa zic decat ca: greu sa ne luptam cu ceea ce s-a impamantenit in popor.

Vreau sa va mai spun ca m-am dus de curand la o slujba de Sf. Maslu aici in Manhattan, si au venit credinciosi din mai multe comunitati, dar romanii erau singurii care veneau cu sticlutele cu ulei si pungutele cu faina. no comment.
Reply With Quote