View Single Post
Vechi 11.07.2009, 12:11:22
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Noesissa - cel putin pe siteul asta vad zilnic multi oameni care isi pun aceleasi intrebari legate de rolul omului pe pamant, de iubire, casatorie, copii, femeie, barbat, etc.
Suntem aici ca sa discutam si sa na sfatuim si venim fiecare cu idei si opinii.
Nu inseamna ca daca unul a spus ceva, aia luam de buna. La unul se potriveste, la altul nu.
Nu mai departe de aceasta sectiune a forumului exista trei fire de scutie f.serioase deschis de oameni care au probleme si se intreaba: cum sa faca sa se casatoreasca, sa-si gaseasca alesul, de problema copiilor.
Ceea ce vrem noi este sa aflam raspunsuri la dilemele noastre, la de ce-urile si cum-urile noastre.
Si problema este ca intrebarile pe care le punem aici nu trebuie sa ramana numai la faza teoretica, adica sa vorbim ca sa n-adormim, ci ca sa si putem aplica ceva in viata.
Daca vine unul si-ti raspunde sec: da ce-ti trebuie sa te mariti, ca doar poti si fara, sau ce-ti trebuie copii ca poti si fara, vezi ca sunt altii pe lume, nu a ajutat chiar cu nimic, ci chiar este o lipsa de consideratie fata de acel om.
Omul asteapta un raspuns concret, care sa-l ajute macar sufleteste, daca nu si practic.
Asa si voi aici veniti cu tot felul de teorii de genul omul nu trebuie sa aibe copii, femeia nu trebuie numai sa aibe copi. Zdrang.
Mai intai ca teoria asta cu menirea femeiii este sa faca prunci si sa gateasca nu este de la mine.
In Scripturi asa se spune: locul femeii este la copii, sa fie supusa si sa taca. Barbatul e capul, face biserici, preoteste, munceste, etc. Asa spun si Af.Parinti, mari calugari si duhovnici.
Si alte multe carti spun la fel.
Si pe acest forum se propovaduieste la fel. Numai ca s-a omis un amanunt: unde este locul femeii care nu poate avea copii, care nu poate avea familie.
Acest gol vreau eu sa-l umplem aici.
Pentru ca eu am convingerea ca Dumnezeu nu ne lasa intamplator asa, ca avem si noi un rol si un loc, dar nu stim care.
Si cum am mai spus, este greu sa ni-l gasim:
1. greu de gasit alesul, pentru multe femei
2. f. greu de adoptat copii (legi complicate) sau de ingrijit de altii straini (cine da in grija copii unui care n-are, sau nu are o profesie in acest sens?)
3. de facut ceva prin/pe langa biserica pentru oameni (da cine te lasa)

Uite ca exemplu eu am incercat multe pentru problemele mele si m-am luptat. In multe n-am reusit din cauza lipsei de intelegere a omaneilor poate.
Am vrut sa ajut privat mame cu copii, am vrut sa botez, am vrut sa deschid o gradinita/scoala, sa fac ceva pe langa biserica. M-am lovit numai de "nu se poate", sau "da de ce trebuie". Ceva am reusit, legat de batrani bolnavi, dar nu ma laud aici.
Si atunci mi-am pus problema: Bun, poate nici asta nu trebuie sa fac. Atunci ce? Ce vrea Dumnezeu de la mine sa fac?
Asta nu pricep inca si de asta intreb. Si mai sunt oameni in asemenea situatii.
Am multe cunostinte (fete) care nu s-au maritat, n-au gasit pereche.
Sigur ca au o profesie si o viata, dar au si un gol in suflet si in casa.
Mai ales cand te gandesti ca vei sfarsi singur intr-un azil, sau cine stie cum.

Si nu toti vor la manastire.
Reply With Quote