View Single Post
Vechi 11.07.2009, 14:29:35
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

intreba-l pe stefan cel mare cum se impaca armata cu credinta...
serviciul militar se satisface tocmai pentru a fi capabil sa-ti aperi tara in caz de forta majora.
cum vrei sa se impace? isi fac datoria asa cum si tu ti-o faci la serviciu. si chiar si-o fac spre deosebire de alte domenii in care doar se mimeaza. si, din istorie, armata a fost singura care a fost mereu aproape de popor si l-a protejat. in toate timpurile si in toate situatiile.
daca in toate domeniile s-ar lucra cu responsabilitatea cu care se lucreaza in armata ar fi cu siguranta mult mai bine in tara asta. din pacate lipseste bunul simt si frica cea buna care sa opreasca niste impatimiti de la a jefui si a trage totul pentru binele propriu.
sunt militar si am depus un juramant... sa-mi apar tara si credinta poporului meu. si sunt gata s-o fac oricand. chiar daca sunt angajat. cand vezi ca de tine depind vietile celor din jur adrenalina iti determina responsabilitatea. si cand esti antrenat sa stii ce ai de facut atunci totul devine mai usor.
probabil tu intrebi si de militarii care sunt in iraq sau afghanistan... s-au dus acolo cu ordine. fac ascultare. altcineva raspunde de misiunea lor. si ei dau socoteala pentru cum judeca o situatie si iau decizii de moment. si asa cum monahii se lupta cu dusmanii cei nevazuti noi ne luptam cu cei vazuti (si acestia nu trebuie neaparat sa fie persoane ci chiar stihiile naturii: apa, focul, cutremurul etc.).
Doamne ajuta!