View Single Post
Vechi 11.07.2009, 17:34:44
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Asa sunt educati oamenii, daca locuiti cumva pe alte meleaguri, deloc mioritice! Nu sunt obisnuiti nici sa daruie, nici sa primeasca. Asemenea gesturi sunt ciudatenii in ochii lor. Traiesc cu o frica permanenta, pe care nu stiu sa o explice ei insisi. De multe ori e amuzant.
Infirmiera care vine la Philippe pentru tratament m-a intrebat de ce ii ofer mereu apa rece cand vine... "Pentru ca e cald si poate sunteti obosita dupa atata alergatura pe la casele diversilor bolnavi." Mi-a raspuns ca gestul meu este bizar, aici oamenii nu fac asa ceva. I-am raspuns ca in Romania este ciudat sa intri in casa unui om si sa nu-ti ofere macar un pahar cu apa.

Nu ei, oamenii, sunt vinovati, ci educatia, principiile de viata, schema rationala si rece in care s-au format.
oamenii sunt reticenti fata de ceea ce li se ofera (uneori li se baga pe gat) fara sa ceara. evident aici nu este vorba de un banal pahar cu apa, desi si acesta poate crea reactii adverse.

citeam undeva ds Maica Tereza de Calcutta, spunea ca acolo in India ea a daruit multe carti duhovnicesti insa niciodata cuiva care nu i le-a cerut.
Reply With Quote