Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 11.07.2009, 20:09:47
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Da' ce-i cu conflictul asta intre autorii diverselor texte? Nu putem face schimburi de idei intre noi fara sa ne certam? Ideile sunt idei, indiferent de autorii lor. N-ar trebui sa ajungem la atacuri personale! Faptul ca stiti unii despre altii cine sunteti si ce experiente aveti nu ar trebui folosit in atacuri de genul acesta. Cred ca avem mult mai multe de castigat daca invatam sa discutam fara sa sarim la gatul celui care e de alta parere, oricare ar fi ea. Smerenia nu se predica ci se practica! La ce bun chiar si sa o predicam daca nu ne putem tine cumpatul fiecare?

@Fanni71: cred ca ai dreptate, si cred ca Dumnezeu lucreaza si prin pacat. Ma gandesc aici in primul rand la faptul ca, asa cum diavolul nu poate face raul pur, exista o farama de bine si in raul facut de diavol, la fel si omul nu poate face pacatul pur, trebuie sa existe o farama de bine si in pacatul savarsit. Nu stiu daca aplicatia acestei teorii este cea mai potrivita asupra adulterului, dar stiu ca este foarte greu pentru cei care se situeaza in afara acestui pacat sa-i inteleaga mecanismul. Nu este suficient sa spui despre un lucru "este rau, este pacat, nu-l face!", ci trebuie sa mergi mai departe in adancul acelui lucru pentru a intelege cum poti sa il eviti. este foarte greu sa eviti adulterul atunci cand esti pus(a) in fata lui, dar te poti pazi de a ajunge in fata lui, evitand toate imprejurarile care ar putea duce indirect la acesta. pentru asta insa, trebuie sa cunosti lucrul de care te pazesti, pentru a sti cum sa te pazesti de el. Dumnezeu este iubire, si daca exista si cea mai mica farama de bine in pacatul omului, Dumnezeu va iubi acea farama.

Sunt de acord cu tine (din proprie experienta) ca un titlu academic nu te face neaparat mai invatat, ci iti da doar anumite deschideri, anumite posibilitati. Ce face fiecare cu ele si cum intelege sa le foloseasca ramane de vazut. Acela care considera ca titlul este garantia stiintei acumulate isi limiteaza singur orizontul.

@Zaharia: Un lucru este sigur adevarat din ce ai scris, bogatia nu e rea in sine, dar mult mai greu se mantuiesc bogatii decat cei saraci. La fel si stiinta nu e rea in sine, dar mult mai greu se mantuiesc cei invatati, pentru ca invatatura este o lama cu doua taisuri, te poate innalta si te poate pierde. Stiind acestea, si fiind tu insuti un om invatat, poate ti-ar fi de folos sa pui sub semnul indoielii si propria ta judecata asupra lucrurilor uneori, ca sa nu te piarda propria ta stiinta. Eu incerc sa fac asta tot timpul (desigur nu sunt neaparat cel mai bun exemplu). Convingerea ta ca ai dreptate este atat de mare, incat chiar daca acum ai avea dreptate, cu o alta ocazie vei fi la fel de convins si fara sa ai dreptate.