Citind posturile de pe acest forum am ras copios, de mult nu am mai ras asa! Multumesc tuturor pentru ca m-ati binedispus! Cel mai amuzant mi s-a parut Florin-Ionut care spunea "Da, trebuie sa ne ferim de ispite. Dar eu decat sa ma cert cu sotia pe tema asta, mai bine merg si fac plaja." Asta e o dovada de intelepciune din partea ta, Florin-Ionut! (pe bune, nu glumesc).
@Laurentiu: Inteleg punctul tau de vedere in ce priveste normalitatea in raport cu Dumnezeu care tinde sa devina anormala in societatea contemporana, dar trebuie sa tii cont ca atat normalitatea cat opusul sau sunt notiuni extrem de subiective, astfel incat in probleme controversate (cum este raportul cu Dumnezeu) nu poti stii niciodata cu adevarat daca esti in normalitate sau in afara ei. Pentru ca normalitatea este definita de grupul de oameni, norma sau normalul este comportamentul predominant acceptat de corpul social. Din aceasta perspectiva, nu cred ca e corect sa presupui din start ca cu cat mai anormal esti privit sau catalogat de catre corpul social, cu atat mai normal ai fi in raport cu Dumnezeu. Nu exista echivalenta intre cele 2 directii opuse, una nu o implica pe cealalta.
In problema mersului la plaja, este amuzanta pozitia barbatilor care s-ar simti ispititi de femeile de pe plaja. In realitate ar putea fi mult mai ispititi mergand pe o strada in oras (nivelul ispitei scade pe masura ce femeia e tot mai dezbracata, parte din ispita asta e ceea ce nu vezi, misterul, cu cat vezi mai multe cu atat mai mica e ispita).