123. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” din 14 iunie 2009
[SIZE=4][COLOR=#660066]123. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” din 14 iunie 2009[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black](Partea a III-a)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Duhul (duha) Verginicăi intervine din nou în monolog și, deși se pretinde prooroc, își arată nedumerirea și necunoașterea asupra intențiilor dușmane. Ea propune să le ceară răzvrătiților să spună ce doresc să primească în schimb, ca ei să-i lase definitiv în pace pe liderii pucioși:[/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]“ – O, Doamne Mieluț, o, ce săbii au scos cei ce se răzvrătesc cu purtătorii Tăi și cu poporul Tău, și ei cred că se războiesc cu aceștia, dar iată cum stai Tu în față și primești rană de la ei, de la cei ce lovesc, o, Doamne![/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]Până aici grăim într-un fel, dar acum alt fel de grăire este grăirea noastră pentru durerea noastră. Mi-e milă de Tine, mi-e milă de-mi zace duhul între cei din cer. O, de ce, oare, nu stau cuminți cei ce s-au tras în lături, și de ce nu stau în pace între noi și ei dacă nu mai vor să meargă cu noi sub același greu? Iată, sunt plini de nemulțumiri și de cuvinte ca săgeata. De multă vreme ne uităm răbdători la lucrarea lor cea defăimătoare, având ei credința că au toată dreptatea să facă așa. O, iată ce aduce căinarea cea de la nemulțumire! Unii pe alții se cad din Dumnezeu cei ce se caină cu nemulțumirea lor unii altora. Nici vorbă de lepădarea de sine pentru calea Ta la aceștia, o, nici vorbă, Doamne! O, cum să facem cu ei? O, cum să facem cu noi, Doamne? [/COLOR][COLOR=red]Să ne spună aceștia mai pe de-a dreptul ce vor de la noi?[/COLOR][COLOR=blue]” [/COLOR](Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 14 iunie 2009)[/SIZE]
[SIZE=4]Apoi, duha Verginicăi îi dojenește pe răzvrătiții pucioși din "lucrarea Domnului" (adică, pe evadații din secta de la Pucioasa) ca pe niște copii obraznici, care merită a fi urecheați:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ O, nu mai faceți dureri lucrării Domnului voi, fiilor răzvrătiți! Eu aceasta vă cer vouă. O, nu vă mai folosiți unii de alții ațâțându-vă la răzvrătire! Vă culege duhul rău răzvrătirea voastră și Se uită Domnul la răutatea cu care v-ați îmbrăcat. O, de ce sunteți răzbunători? Nu-i frumos, măi fiilor! O, dacă voi ați fi cei buni, ați lucra numai iubire, numai ca Domnul, dar iată cum lucrați voi! O, ce ați făcut cu mintea voastră cea de la Domnul, cea atât de mult hrănită din cer? Vreți încă să mai trageți de pe cărarea Domnului dintre cei pentru care Domnul a murit și a înviat? O, de ați vedea voi slava Domnului și umilința Lui, cu care stă înaintea oamenilor pentru ca să împlinească El cuvântul Tatălui peste pământ!” [/COLOR](Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 14 iunie 2009)[/SIZE]
[SIZE=4]Duha Verginicăi promite acestora și o grăire aparte, [COLOR=red]în alt fel[/COLOR] decât până acum. Probabil că este vorba de pregătirea unui “Cuvânt în șoaptă”, menit să-i amenințe pe răzvrătiți mai vârtos și mai pe șleau: doar, doar le-o intra frica în oase. Până una alta, ei sunt chemați cu rugăminți să fie cuminți și să nu mai dezvăluie și alte “taine” de la Pucioasa. Semn că liderii pucioși se tem amarnic că Zidarii, după ce s-au răzvrătit, ar putea pregăti pe furiș dezvăluiri fulminante, care i-ar compromite pe lideri în mod definitiv![/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=red] Până aici am grăit într-un fel[/COLOR][COLOR=blue], și vă rog eu pe voi, trâmbițând peste voi[/COLOR][COLOR=red], fiți cuminți, fiilor![/COLOR][COLOR=blue] Faceți în așa fel să fie pace peste locurile pecetluite pentru lucrarea Domnului în vremea aceasta, și Domnul vă va păstra pe voi întru răbdarea Sa. O, feriți-vă de plata cea rea a răzvrătirii! [/COLOR][COLOR=red]V-ați tras de tot în lături[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=red]dar stați măcar cuminți[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=red]și îndemnați-vă unii pe alții să stați cuminți[/COLOR][COLOR=blue], căci Domnul este Mieluțul Cel răbdător, dar este și Biruitorul, fiindcă așa este scris. Amin.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]Vorbirea mea [/COLOR][COLOR=red]în acest fel[/COLOR][COLOR=blue] o sfârșesc aici, și Domnul pecetluiește acum lucrarea cuvântului de azi. Amin.[/COLOR][...] [COLOR=red]Vorbirea Mea în acest fel[/COLOR][COLOR=blue] o opresc aici, și încă [/COLOR][COLOR=red]și altfel grăiesc Eu,[/COLOR][COLOR=blue] pentru durerea Mea de la cei răzvrătiți acum.” [/COLOR](Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 14 iunie 2009)[/SIZE]
[SIZE=4]Este de presupus că, acum, artiștii dezertori își fac planuri de reintegrare în normalitate și de lucru independent, ieșit complet de sub tutela liderilor pucioși. În consecință, liderii pucioși îi amenință că le va pieri inspirația artistică, “[COLOR=red]bagajul cel din cer[/COLOR]” cu care ei făcuseră lucruri minunate până acum, apreciate și bine plătite. Cu alte cuvinte, dacă au îndrăznit să se desprindă definitiv de liderii pucioși, să se aștepte de acum și la urmările faptei lor, adică să fie convinși că de acum încolo vor face numai lucrări lipsite de inspirație, slabe calitativ, fără căutare la publicul larg și prost plătite:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ – O, Verginico, ai sunat și ai îndemnat la iubire și la pace pe cei ce Ne-au părăsit. Ceea ce au de la Noi cei ce pleacă în lături, nu pot aceștia cu binecuvântarea cea de la Mine să lucreze [/COLOR][COLOR=red]în altă parte[/COLOR][COLOR=blue] ceea ce au de la Noi, căci Eu i-am așezat pe ei așa cum Eu am cuvântat. [/COLOR][COLOR=red]Cine-și ia bagajul cel din cer[/COLOR][COLOR=blue] dat ca să meargă să facă el ce voiește cu cele de la Mine, acela nu știe ce face. Una este să fii strâmtorat sub greu și să nu poți să folosești cu lărgime lucrul cel de la Mine, și alta este să te tragi tu deoparte cu cele date din cer ca să le porți, și [/COLOR][COLOR=red]să-ți faci planuri fără Mine apoi[/COLOR][COLOR=blue]. O, nu e tot una acestea două.” [/COLOR](Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 14 iunie 2009)[/SIZE]
[SIZE=4]În schimb, cei rămași la Pucioasa mai departe sub jugul apăsător al liderilor pucioși vor trebui să sporească paza stăpânilor lor, ca să nu fie ei luați prin surprindere de vizitatori incomozi, ca niște “prooroci” debili ce sunt, care nu știu nici ce aduce anul, nici ce aduce ceasul. Mai ales însă, ei sunt îndemnați “să nu se clatine”, adică să nu se smintească de dezertarea unora dintre semenii lor și de dezvăluirile lor incomode, considerate o formă de “dispreț”:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ Iar tu, poporul Meu care Mă asculți, nu-ți pierde plata, tată! Te îndemn la mare răbdare și la mare ascultare. Nu uita să faci ce ți-am dat să asculți pentru [/COLOR][COLOR=red]paza Sfintei Sfintelor Mele[/COLOR][COLOR=blue] din zilele acestea și [/COLOR][COLOR=red]a toate hotarele[/COLOR][COLOR=blue] cetății Mele de nou Ierusalim. Fii cuminte, căci Eu, Domnul, sunt ocrotitorul tău. Nu te clătina sub cuvintele de dispreț, fiule. Fiecare dă ce are, iar tu binecuvintează și urează de bine celor ce te lovesc cu dispreț, căci precum credința nu este a tuturora, așa și dragostea, tată. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 14 iunie 2009)[/SIZE]
|