Mai intai ca in Biblie nu se spune sa ne te casatoresti, au ca nu e bine. Se spune ca fiecare sa faca dupa cum poate. Mai bine asa decat sa ramana singur si sa traiasca in pacat.
Pe urma problema cu femeia si barbatul este de-a dreptul derutanta. Am citit link-ul pus de Traditie.
Ba e, ba nu e. Ba este egala femeia cu barbatul si nu sunt deosebir, ba nu este, ca trebuie sa faca copii, ca barbtul are nu stiu ce harisma speciala.
Nimeni nu vorbeste clar. Cert este numai ca in ortodoxie (si catolicism) femeia nu are voie sa fie hirotonita. Ma rog, nu contest de fapt si nu-mi doresc.
Ni se cere clar sa facem diferenta intre femeie si barbat, in biserica: tinuta, locul in biserica, atributii, nu e voie in altar, etc.
Dar nimeni nu spune si revin la intrebarea mea, la ce sunt bune, din punct de vdeder social si religios, femeile necasatorite si cele fara copii.
Se mai si spune ca femeia se ca mantui numai prin nastere de prunci. Atunci cele care nu nasc, nici nu se vor mantui. De ce ne-a lasat totusi asa Dumnezeu?
|