Subiect: din Sf.Parinti
View Single Post
Vechi 24.01.2007, 19:53:43
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Sa zic ceva din Sf. Parinti , ca sa nu am impresia ca am deschis topicul degeaba :
Cum se comenteaza :
"Vremea e sa inceapa judecata de la casa lui Dumnezeu .Caci daca incepe intii de la noi ,care va fi sfirsitul celor ce nu cred in Evanghelia lui Dumnezeu .
Si daca dreptul abia se mantuieste unde se va arata necredinciosul si pacatosul ? "
Auziti ce zice :
Dumnezeu, care a zidit firea omeneasca, nu a creat impreuna cu ea nici placerea nici durerea din simtire (din simturi), ci a dat mintii ei o anumita capacitate de placere, prin care sa se poata bucura in chip tainic de El. Aceasta capacitate (care e dorinta naturala a mintii lui Dumnezeu), lipind-o primul om de simtire indata ce a fost creat, si-a vazut placerea miscandu-se potrivnic firii, spre lucrurile sensibile, prin mijlocirea simturilor. Dar Cel ce se ingrijeste de mantuirea noastra a infipt in mod providential in aceasta placere, ca pe un mijloc de pedepsire, durerea, prin care s-a zidit in chip intelept in firea trupului legea mortii, ca sa limiteze Nebunia Mintii, care-si misca, potrivnic firii, dorinta spre lucrurile sensibile.
Mai departe ................sa cercetam !

Reply With Quote