Citat:
În prealabil postat de cristinamaria
@cris: mie una imi e foarte greu sa urmaresc logica ta, chiar si in culor. sa inteleg ca tu sustii ca fecioria, monahismul este mai presus de casatorie?
@hatryan: imi pare rau de experientele tale nefericite, asta insa nu ar trebui sa te faca sa generalizezi si nici sa te amarasti. Nu toti au experiente nefericite, multi au experiente fericite. Cat despre aspectul material, daca am inteles bine la ce te referi, aici nu iti dau dreptate. Oricum, problema casatoriei bazate pe dragoste suporta o discutie mult mai ampla, chiar in afara sferei teologice. Dragostea asa cum o cunoastem noi in prezent este o idee noua, de vreo 100 si ceva de ani. inainte de aceasta perioada era de neconceput ca o familie sa se intemeieze pe asa ceva in primul rand, trebuiau sa existe alte elemente la baza casatoriei, dragostea venea dupa casatorie. unele culturi se bazeaza inca pe aceasta idee (India, multe zone din Asia etc.)
|
ai dreptate! in mare parte... nu generalizez,dar nu sunt singurul cu astfel de probleme... si cu materialul... nu stiu,in ziua de azi credema ca sunt multe discutii legate de material,si multe despartiri... stii ca daca incepe o cearta din cauza banilor,jigniri si alte vorbe urate vin odata cu asta... si iese de multe ori un macel,devine o boala,si boala se lungeste... asa ca de multe ori e nevoie de o pauza si posibil ca aceasta pauza sa fie definitiva... in realitate credema ca se intampla asta... am lucrat intrun domeniu,asa cum am zis,unde am cunoscut foarte multa lume cu defecte si calitati,cu probleme grave,usoare,sau cu bucurii imense... am o experienta scurta dar bogata in domeniul publicului,realitatii,omenirii...
PS: miar fi placut sa traiesc asa ca indienii...:D